Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Vildtfugle i haven – de vilde kæledyr
Det er ikke kun inde i hjemmet du kan have kæledyr. Vildtfugle bliver i det område de føler sig trygge og hvor de kan finde vand og mad. Hvis du kontinuerligt fodrer vildtfugle, vil du have loyale venner i haven, der kommer hver gang de skal fodre.

Vildtfugle på altanen – kom op i fuglenes højde
Selvom du ikke har have, kan du sagtens få dig nogle gode vildtfugle venner. Det er muligt at fordre vildfugle på din altan uden problemer. Hvis du vil undgå de store fugle skal du holde dig til meget små foderhuse og foderbræt frem for de større muligheder. Du kan eventuelt vælge hængende løsninger, da store fugle har svært ved at sidde på dem og derfor så ikke vil vælge din altan. Det er også muligt at sætte en redekasse op, hvor du kan huse vildfugle og give dem et sted at yngle. Du skal dog være opmærksom på at redekasser kræver plads og skal hænge et godt stykke væk fra vinduer, døre og generelt hvor du og andre befinder sig, da vildfugle helst ikke vil forstyrres.

Foderbræt, foderhus eller noget helt tredje – pryd haven med det helt rette
Når du står og skal vælge fodermetode til din have, skal du huske at vildfugle er forskellige og synes godt om forskellige ting. Hvis du ønsker at tiltrække store vildfugle skal du sørge for at placere et foderbræt i haven der ikke er for højt og der har god plads til at stå og gå på, samt højt nok til fuglene kan stå op i det. Såfremt du gerne vil have en mellemstørrelse fugl kan du vælge de fleste løsninger, dog vil et foderbræt på fod inklusive overdækning, være den løsning der tiltrækker flest mellemstørrelse vildfugle. De små vildfugle tiltrækkes primært at hængene løsninger, som kokosnødder med fedt, mejsebolde og foderautomater f.eks. til frø. Disse løsninger til små fugle kan godt være tæt på vinduerne hvis du bor i en hus eller tilsvarende bolig i stueetagen med have eller en større terrasse til. De større fugle fortrækker at holde afstand til huse og vinduer. Det vil derfor være en klar fordel og bringe flere vildfugle hen for at fodre, hvis foderhuse og foderbræt bliver placeret med god afstand fra disse.

Solsorten – Vil helst sidde frem for at hænge
Solsorten er en af de større fugle i haven, dog ligger den ikke højere end en mellemstørrelse fugl. Den går rundt og hakker i jorden og spiser gerne bær fra buskene i haven. Solsorten er en vildfugl der sjældent kommer tæt på mennesker og fodrer heller ikke ofte på foderbrættet. Hvis du ønsker at fodre solsorte i din have skal du sørge for at give den masser af plads ved at vælge et et foderbræt med høj overdækning eller ingen, eller ved at fodre lavt. Solsorten er glad for knækkede korn, frugt, nødder og i store hængende kugler med en blanding af fedt og korn. De hængende kugler skal helst i kunne svinge for meget, og være store, så de kan få godt fat mens de fodrer.

Mejsen – den tillidsfulde vildfugl
Mejsen er flokdyr og kan godt sammen med andre slags mejser end bare sin egen art. Mejsen har ingen problemer med at spise i flok og maser sig gerne mange sammen omkring den samme foderstation, selvom de ikke kommer fra samme mejse-familie. Mejsen er en meget tillidsfuld art af fugl og kommer gerne meget tæt på mennesker da de er små og hurtige og derfor nemt kan komme væk igen. Mejse spiser frugt, korn, solsikkefrø og mejsekugle eller andre former for fedtkugler. Mejse-arterne varierer i størrelse, dog er de alle i kategorien små fugle, selvom nogle er større end andre.

Finken – den sky fugl der rydder op efter de andre
Finker er meget almindelige i Danmark, især bogfinken, der kan findes i Danmark hele året rundt. Finken er en sky fugl for det meste, og derfor ses den ikke så meget som mange andre små vildfugle. Finken er glad for at finde sin føde på jorden, men den vil til tider også være at finde på foderbrættet eller i de større foderhuse. Da finken helst vil holde sig på jorden er den lidt kendt som oprydningsfuglen, da den spiser den foder de andre fugle taber. Finkerne holder gerne sammen i små flokke, så hvis du har én finke i haven er der sandsynligvis et par stykker mere lige i nærheden. Finken vil gerne have frø, især de små sorter og især bog.

Spurve – den velkendte danske havefugl
Spurven er en meget velkendt fugl i både haven og på altanen. Spurven tæller 40-50 arter og er en lille fugl der holder sig i flokke af andre spurve, dog ikke nødvendigvis helt sin egen art. Spurven spiser alle former for frø og korn samt brød og andre lignende madrester. Spurven holder sig helst til at fodre på jorden, men vover sig også gerne op på foderbrættet. Spurven vil gerne undgå hængene foderstationer, men kan til nøds bruge dem hvis ikke der er andre foder muligheder i nærheden. Spurven opholder sig gerne i nærheden af mennesker, da fuglen er meget tillidsfugl og altid har nogle andre spurve fra sin flok med sig.

Duer – vil gerne have god plads
Duer er de store fugle i haven, de kræver plads og de kommer gerne flere af gangen. Hvis du gerne vil have duer i din have eller på din altan, skal du sørge for at give den plads de har behov for og sørge for de også gerne kan være to af gangen til at fodre. Duer holder sig enten på jorden eller på de store foderbræt. Duerne spiser korn og frø, men de foretrækker knust majs og hvede.

Undgå sygdomme og ubudne gæster – rengør foderstationerne ofte
Foderstationer og foderbræt i haven og på altanen, skal der holdes godt øje med, da de hurtigt kan blive fordærvede. Såfremt der kommer vand på foderstation eller foderbrættet, vil fuglefoderet hurtigt blive fordærvet og derfor er det vigtigt at holde tørt. Når fuglefoderet fordærver giver det mange bakterier videre til vildfuglene, der smitter hinanden. For at undgå syge vildfugle i haven er det vigtigt at holde fuglefoderet rent og tørt. Hvis det viser sig at være en svær opgave, kan man eksempelvis lægge en lag under foderet eller sætte en skål på brættet som kan tages ind og vaskes af, og derefter sættes ud igen med ny fuglefoder. Det er lettere at vedligeholde vildfugle foderstationer og foderbræt hvis man fodrer i små mængder men oftere. Såfremt der fodres meget af gangen vil der være stor mulighed for at fuglefoderet falder ned og lander på jorden. Hvis fuglefoderet lander på jorden vil der være fare for at tiltrække rotter og andre ubudne gnavere, der vil tage ophold i haven og spise fuglefoderet der lander på jorden.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk