Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Tandpleje af hunde

Hos lavprisdyrehandel kan du finde alt du skal bruge for at pleje din hunds tænder på den bedste måde. Vi forhandler et bredt udvalg af tandplejemidler, herunder forskellige hundetandbørster og hundetandpasta. 

Skal min hund have børstet sine tænder?

Mange hunde får ikke børstet deres tænder på daglig basis, men det kan imidlertid være en rigtig god idé at børste tænderne på sin hund.  Især hvis din hund døjer med plak, tandsten og dårlig ånde. Hvis du allerede fra din hund er hvalp, vender den til at få børstet tænder, vil dette blive langt nemmere med tiden.  Som et alternativ til tandbørstningen kan vi anbefale tandplejemidlet Plaqueoff, som blandes i din hunds foder. Plaqueoff er et 100% naturbaseret produkt der effektivt forhindrer ophobningen af tandsten og plak på din hunds tænder. Produktet indeholder ingen kunstige farvestoffer, konserveringsmidler, gluten eller sukker men er kun bestående af havalgen Ascophyllum nodosum. I de fleste tilfælde kan man se en forbedring af forekomsten af plak efter få ugers dagligt brug.  

Tegn på tandproblemer hos din hund.

Hunde er ofte rigtig gode til at skule ubehag og smerter og derfor skal du som hundens ejer være ekstra opmærksom. Dette gælder ikke mindst for hvordan din hunds tænder har det. Et meget tydeligt tegn på at der kan være noget galt med din hunds tænder er at hunden får dårlig ånde. Det er ofte resultatet af en betændelse i tandkødet forårsaget af plak og tandsten. Er det først kommet dertil er en tandrensning ved dyrlægen tilrådeligt. Ved mindre angreb af tandsten kan du se en brunlig belægning på din hunds tænder. Det er typisk hjørne og kindtænder der bliver først angrebet. Andre tegn på tandproblemer, kan være manglende spiselyst, at din hund pludselig ikke længere vil tygge kødben eller at den kun bruger den ene side af munden når den tygger. Den bedste forebyggelse af tandproblemer er jævnlig tandbørstning af din hunds tænder.

Tandpasta og mundrens til hunde

Når du skal børste tænder på din hund skal du bruge speciel hundetandpasta. Denne er nemlig uden flour og på andre måder lavet så din hund ikke tager skade af at sluge den. Derudover er hundetandpasta ofte tilsat for eksempel lever eller mint smag og er derfor appetitlig for din hund. Dette gør det meget nemmere at få hunden til at acceptere at få børstet tænder. Hos lavprisdyrehandel finder du hundetandpasta fra Trixie, KW, Petosan, Aptus og Petclean. Der burde med andre ord være en mulighed for at finde lige den tandpasta din hund bedst kan lide. Hvis din hund har dårlig ånde kan det være tilrådeligt at bruge et mundskyllemiddel til hunde. Vi forhandler to former i sprayform der er nemme at bruge. 

Tandbørster til hunde.

Vi forhandler flere typer tandbørster så du let kan finde en der passer til din hund, både hvad angår størrelse og temperament. De dobbeltsidede børster fra Petosan er en rigtig god tandbørste til hunde der gerne vil åbne munden mens du børster tænder, så du kan nå begge sider af tanden. Til at begynde med kan det dog være svært at overtale alle hunde til dette og så er de mere enkle tandbørster fra Trixie nemmere at starte med. Hvis din hund slet ikke er meget for at blive rørt i munden, så kan du starte tilvænningen med en finger tandbørste. De fås i plastik eller i microfiber og sidstnævnte er meget behagelig for en følsom hundemund. Til den erfarne hund kan du vælge den elektriske hundetandbørste med udskifteligt batteri og hoved fra Petosan. Meget effektiv mod plak. 20.000 bevægelser i minuttet. Petosans elektriske tandbørste er lydløs, så hunde har nemt ved at acceptere den. Børsten er vinklet 45 grader, og dette gør at tændernes yder- og inderside renses samtidig. 

Tandrenser til hunde

Hvis din hund kun har en smule tandsten på hjørnetænderne, den er meget tålmodig omkring tandpleje og du fiks på fingrene, så er der mulighed for at købe en tandrenser til dette formål. Tandrenseren fås både som en spids model til rensning mellem tænderne eller som en skrå model, hvor den ene side er flad. Denne bruges til at skrabe tandsten forsigtigt at tænderne. Det kræver øvelse og det er vigtigt at din hund ligger helt stille imens, så du ikke kommer til at beskadige tandkødet.
 

Tilvænning til tandbørstning

Når du skal prøve at børste tænder på din hund første gang, er der nogle tiltag du kan gøre for at sikre, at det bliver en så god oplevelse for både din hund og dig som muligt. Start med at tilvænne din hund, at du løfter dens læbe i den ene side og kigger på tænderne med hundens mund lukket. Ros din hund meget når den forholder sig i ro og giv en lækker godbid bagefter. Sørg for at det hele tiden er noget hunden deltager frivilligt i og synes er en god oplevelse. Når hunden uden problemer lader dig kigge på tænderne, så prøv med lidt hundetandpasta på en finger eller en fingertandbørste. Når hunden også accepterer dette begynder du at bruge en rigtig tandbørste. Tag en side af gangen og beløn hunden ind imellem med en godbid. Hunde har ikke de store tyggeflader på deres tænder ligesom vi har, så ydersiderne af tænderne er det vigtigste at få børstet. Det er også her der først vil dannes plak og tandsten.

Forebyggelse af tandproblemer hos hunde

Forebyggelse er jo altid bedre end helbredelse og det gælder i den grad også for pleje af din hunds tænder. Forskning har vist at den bedste forebyggelse af plak og tandsten hos hunde er regelmæssig tandbørsting. Udover tandbørstningen er det vigtigt at din hund dagligt får mulighed for at bruge sine tænder aktivt på at gnave i egnede emner. Det kan være hundelegetøj der stimulerer tyggefunktionen og samtidig motionerer gummerne eller det kan være spiselige emner så som kødben eller tyggeben. Hos lavprisdyrehandel kan du få alt hvad du skal bruge for at forebygge tandproblemer hos din hund, gennem hele dens liv. 

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk