Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Altid et stort udvalg af sikkerhedsveste til både børn og voksne
Du kan hos Lavprisdyrehandel.dk altid finde et stort udvalg af sikkerhedsgodkendte sikkerhedsveste. Det er altid en god idé at ride med sikkerhedsvest – også når man er voksen. Vi har derfor nøje samlet et udvalg af sikkerhedsveste til både børn og voksne.

Det er altid en god idé med en sikkerhedsvest når du rider
Ridning er en sjov sport, men desværre også en af de sportsgrene hvor der sker flest ulykker. Derfor er det utroligt vigtigt, at du altid har din egen sikkerhed i højsæde når du er sammen med heste. Er uheldet ude og du falder af hesten er der altid risiko for, at faldet vil gå udover hoved, ryg, ribben, og i værste fald, de indre organer. For at øge sikkerheden kan du med fordel benytte en sikkerhedsvest hver gang du rider. Sikkerhedsvesten er med til at beskytte din overkrop imod eventuelle slag fra hestens hove og er med til at afstøde slaget fra faldet. Nogle vil mene, at en sikkerhedsvest er ubehagelig at have på, derfor er det vigtigt at du finder en sikkerhedsvest der sidder behagelig og er komfortabel at have på. Du skal kunne bevæge dig frit rundt når du har din sikkerhedsvest på. At have sikkerhedsvest på må aldrig føles akavet eller på anden måde ubehageligt. Sikkerhedsvesten vil kunne hjælpe meget, hvis uheldet er ude.
Alle sikkerhedsveste er foret så de kan dæmpe eventuelle slag og herved beskytte overkroppen, ligeledes er de lavet i materialer der tillader kroppen at ånde så du ikke overopheder eller sveder unødigt under rideturen.
Som regel er det mest til stævner at det er et krav du skal bære sikkerhedsvest og ligeledes er der forskel på disse krav alt efter hvilken ridedisciplin du dyrker. Hos Lavprisdyrehandel.dk mener vi dog, at sikkerhed er alfa og omega. Vi anbefaler derfor, at du også benytter sikkerhedsvest på almindelige hyggeture – for din egen sikkerheds skyld.
Der findes et vælg af forskellige typer, modeller og mærker af sikkerhedsveste på marked. Hos os finder du et nøje udvalg sortiment af sikkerhedsveste fra nogle af de store producenter inden for rideudstyr.

Sådan beskytter sikkerhedsvesten dig
Sikkerhedsvestens vigtigste funktion er, at beskytte din ryg og ribben i tilfælde af et fald fra hesten. Derfor er det yderst vigtigt at du vælger en sikkerhedsvest der er godkendt efter de gældende regler. Hvis din sikkerhedsvest ikke er godkendt efter de gældende regler kan du ikke være sikker på at den beskytter dig optimalt. Du kan ligeledes ikke stille op til stævner med en sikkerhedsvest der ikke er godkendt. Hos Lavprisdyrehandel.dk finder du kun sikkerhedsveste der er godkendte. En godkendt sikkerhedsvest er blevet testet igennem og du kan derfor være sikker på, at den lever op til de lovmæssige krav.

Hvilke typer af sikkerhedsveste findes der?
Der findes et vælg af forskellige typer, modeller og mærker inden for sikkerhedsveste. Når du vælger en sikkerhedsvest er det derfor vigtigt at du prøver forskellige modeller og mærker inden du beslutter dig. De forskellige mærker har alle hver deres kendetegn, funktioner og modeller. Det er vigtigt at du får prøvet dig frem til hvilken model og mærke der tiltaler dig bedst. Sikkerhedsvesten bør sidde så denne er komfortabel og du stadig føler en vis frihed når du har den på. Sikkerhedsveste med velcrolukning har længe været en af de foretrukne modeller på markedet. Dette skyldes at denne type veste er nemme at indstille og tilpasse den enkelte rytter. Rider du med en sikkerhedsvest med velcrolukning, skal du huske at klippe enderne på velcroen til, så disse ikke stikker ud over sikkerhedsvesten. Du bør gøre dette, da det vil formindske risikoen for at sidde fast under et fald. Sikkerhedsveste med lameller er ligeledes en yderst populær type af sikkerhedsveste, da denne tilbyder en større bevægelsesfrihed. Seneste skud på stammen inden for sikkerhedsveste er sikkerhedsveste med luft. Disse fungere groft sagt ligesom en airbag i bilen og bliver automatisk pustet op i tilfælde af et fald. Vesten er yderst let i materialet og tilbyder derfor en større bevægelsesfrihed end de mere traditionelle sikkerhedsveste.

Sådan tilpasser du din sikkerhedsvest
Det er alfa og omega at din sikkerhedsvest er komfortabel at have på. Den må derfor ikke sidde hverken for stram eller for løs. Sikkerhedsvesten skal passe til din kropsform og må ikke føles ubehagelig at have på. Når du vælger din sikkerhedsvest bør du være opmærksom på at sikkerhedsvesten skal gå ned til cirka midt på ballen. Er sikkerhedsvesten kortere vil den ikke kunne yde den optimale beskyttelse af bækkenet. Derudover skal du være opmærksom på, at der skal være plads til en knytnæve mellem vesten og din krop. Vær opmærksom på, at sikkerhedsvesten vil forme sig efter din krop, når denne varmes op under brug.

Skal jeg altid bære sikkerhedsvest når jeg rider?
Om du benytter en sikkerhedsvest når du rider eller om du vælger at lade være er naturligvis dit eget valg. Men uanset hvilken type ridedisciplin du dyrker er der desværre altid en risiko for at uheldet er ude. Det kan naturligvis diskuteres om det er optimalt for ridedisciplinen at benytte sikkerhedsvest, hvilket også er årsagen til, at det ikke er et krav, at du bærer sikkerhedsvest ved professionel dressurridning. Dette skyldes diskussionen omkring hvorvidt det vil mindske bevægeligheden hos rytteren at bære sikkerhedsvest i denne disciplin. Det er dog et krav, at der bæres sikkerhedsvest under disciplinerne jagtridning, spring og military. Her er farten så høj, at risikoen for et fald er betydeligt højere end ved dressurridning.
Vi anbefaler, at du altid benytter sikkerhedsvest hvis du rider på en anden hest end den du normalt rider, hvis du er nybegynder eller hvis du er i gang med at tilride ungheste. Især ved tilridning er det en god idé at bære sikkerhedsvest, da en helt ny hest nemt kan blive forskrækket og kaste sin rytter af.
 Når du dyrker ridesporten er der altid en risiko for at du falder af hesten og kommer til skade. Vi anbefaler derfor at du bærer sikkerhedsvest uanset din alder og erfaringsniveau. Især inden for de hurtige discipliner såsom jagtridning og spring. Men også hvis du færdes meget i naturen eller i trafikken bør du bære sikkerhedsvest. Din egen sikkerhed er dit ansvar og bør derfor altid komme i første række.

Sådan vælger du den rigtige sikkerhedsvest
Det vigtigste inden for valg af sikkerhedsvest er dennes pasform. Sikkerhedsvesten skal sidde perfekt på din krop og må på ingen måde virke generende eller akavet at have på. Sikkerhedsvesten beskytter dig kun optimalt, hvis denne sidder godt og komfortabelt på dig. Derudover er det yderst vigtigt at sikkerhedsvesten er godkendt efter de gældende regler og passer til den ridedisciplin du dyrker.

Køb din nye sikkerhedsvest hos Lavprisdyrehandel.dk
Hos os finder du et nøje udvalgt sortiment inden for sikkerhedsveste. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten af vores produkter – kun med prisen. Du finder derfor kun godkendte sikkerhedsveste fra nogle af de førende producenter inden for rideudstyr hos os. Køb din nye sikkerhedsvest i dag og forvent levering i løbet af 2 – 4 hverdage.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk