Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Stort udvalg i ridestøvler
Hos Lavprisdyrehandel.dk har vi altid et stort udvalg af ridestøvler i god kvalitet. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten af vores produkter og tilbyder derfor kun produkter fra de kendte producenter inden for rideudstyr. Du finder altid kvalitets produkter hos Lavprisdyrehandel.dk til fantastiske priser.

Hvordan vælger jeg den korrekte ridestøvle?
Et par gode ridestøvler er uundværlige inden for ridning. For at finde frem til hvilken type ridestøvler du bør vælge, skal du i første omgang gøre op med dig selv hvilken form for ridning du ønsker at dyrke. Grunden til du skal afgøre hvilken type ridning du vil dyrke skyldes at der stilles forskellige krav til ridestøvlen alt efter hvilken ridediciplinen. Når du har afgjort med dig selv hvilken type ridning du ønsker at dyrke, skal du gøre op med dig selv hvilket materiale du ønsker ridestøvlen i. Du kan få ridestøvler i kunstlæder, koskind, griseskind og i ruskind. Valget af materiale hænger igen sammen med hvilken type ridning der dyrkes. Alt efter hvilken type ridning du dyrker skal du enten vælge den klassiske lange ridestøvle eller den korte jodphur støvle. Farven og designet på ridestøvlen hænger igen sammen med ridedisciplinen. Indenfor klassisk ridning er ridestøvlen som ofte sort og høj, mens den inden for fx westernridning er brun.
Det er dog endnu vigtigere, at den valgte ridestøvle sidder komfortabelt på din fod. Ridestøvlen må aldrig stramme eller være for løs. Den klassiske lange ridestøvle skal have den korrekte højde i skaftet, så den ikke skarver eller er ubehagelig af have på under ridningen. Vælger du at ride med jopphur støvler anbefales det at du også benytter leggins eller jodphurridebukser sammen med denne type støvler. Derudover bør du vælge en ridestøvle der er af god robust kvalitet og som er slidstærk.
En ridestøvle i læder er de mest robuste, men ofte også de dyreste. Kunstlæder er også at foretrække, men kan være kolde at benytte om vinteren.
Ridestøvlen er lavet til at skulle beskytte dine fødder og være med til at give dig en god balance i sadlen. De fleste ridestøvler er derfor smalle i snuden, så den nemmere kan komme ud og ind af stigebøjlen. Derudover er ridestøvlen udstyret med en hæl, så støvlen ikke kan glide den forkerte vej igennem stigbøjlen. Ridestøvlen bør ligeledes altid have en glat sål. En rillet sål kan være farlig i tilfælde af du falder af, da foden med en rillet sål risikere at sidde fast i stigbøjlen. Ridestøvler bør ikke benyttes i stalden under det daglige staldarbejde. Dette vil slide på ridestøvlen og forkorte dennes holdbarhed. Hos Lavprisdyrehandel.dk anbefaler vi i stedet du benytter en staldstøvle når du arbejder i stalden. Du kan med fordel vælge staldstøvler med stålsikring i næsen. Vi anbefaler ligeledes ikke at du går i dine ridestøvler, da de ikke er designet til dette. Ridestøvler bør kun benyttes under ridningen.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved valg af ridestøvle?
For at finde et par ridestøvler der passer til netop dig, er det vigtigt at støvlen passer ordentligt i både skaftet og i foden. For at finde frem til hvilken størrelse ridestøvle der passer dig bedst, er det en god idé at måle dine ben. Du bør måle på det dominerende ben, det vil sige, er du venstrebenet skal du måle dit venstre ben og omvendt hvis du er højrebenet. Når du måler skal du sidde på en god stol, hvor du kan sidde med dit knæ i en ret vinkel. Når du sidder korrekt måler du først fra gulvet og op til knæhasen. Dette mål er med til at hjælpe dig til at finde frem til højden på ridestøvlens skaft, hvis du benytter ridestøvler med højt skaft. Herefter måler du omkredsen på din læg. Husk altid på, at ridestøvlen hverken må stramme eller være for løs. En del ridestøvler er udstyret med elastikindlæg som giver en bedre pasform. Størrelsen på støvlens fod passer som regel med den størrelse du normalt benytter i almindelige sko.

Vedligeholdelse af ridestøvlen
Vælger du ridestøvler i læder får du en meget holdbar og robust ridestøvle der med den korrekte pleje holder i mange år. Da læder er et naturmateriale kræver et par ridestøvler i læder en del mere vedligeholdelse end fx et par ridestøvler i kunstlæder.
For at opretholde læderets smidighed er det vigtigt at læderet aldrig får lov til at udtørre. Læderet skal derfor behandles ofte med læderplejemidler der forhindre udtørring og for at hjælpe læderet med at opretholde sin smidighed. Det gælder derfor om at finde den korrekte balance mellem brug og pleje af læderridestøvlerne.
Til dagligt anbefaler vi her hos Lavprisdyrehandel.dk, at du altid tørrer dine læderridestøvler af med en opvreden fugtig klud. Husk at være grundig med at rense snavs og jord ud af eventuelle syninger på støvlerne. Har du lange ridestøvler bør du benytte stivere i støvlerne når disse opbevares, så støvlerne ikke falder sammen og ”knækker” i læderet. På ugebasis bør du rengøre dine læderridestøvler og indsmører dem i et tyndt lag skosværte.
Vælger du ridestøvler af kunstlæder er den daglige vedligeholdes nem og hurtig overstået. Kunstlæder skal ikke behandles og bliver dine ridestøvler beskidte skal de blot tørres af med en fugtig klud.
Er dine ridestøvler af ruskind og er de begyndt at se lidt kedelige ud i farven? Så kan du rengøre dem med en rengøringsgummiblok og en mild sæbeopløsning. Du masser blot sæbeopløsningen ind med blokken, men husk at vær opmærksom på at ruskind aldrig må blive vådt, kun fugtigt. Tør efterfølgende ridestøvlerne af med en fugtig klud og imprægner dem igen.
Vi anbefaler altid at du følger plejevejledningen på dine ridestøvler og kun benytter produkter udviklet specielt til den pågældende type ridestøvler. Er du i tvivl omkring vedligeholdelse af dine ridestøvler er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice pr. mail.

Altid billige ridestøvler hos Lavprisdyrehandel.dk
Lavprisdyrehandel.dk tilbyder altid et stort udvalg af ridestøvler til både børn og voksne. Vi har altid ridestøvler til gode priser og i den bedste kvalitet.
Er du i tvivl omkring valg af ridestøvler eller har du andre spørgsmål i forbindelse med dit køb, kan du altid kontakte vores kundeservice pr. mail. På hverdage får du altid svar tilbage på din henvendelse inden for 24 timer.
Bestil hos Lavprisdyrehandel.dk og forvent levering inden for 2 – 4 hverdage. Vi har samlet et stort udvalg af rideudstyr og herved gjort det nemt for dig at købe alt dit rideudstyr samlet ét sted.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk