Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Kattens pels og kløer

Katte er renlige dyr, der jævnligt vasker sig. Deres tunge er belagt med hornagtige papiller, der får den til at føles som et stykke groft sandpapir. Katten bruger papiller til at slikke kød af knoglerne fra sit bytte og når de skal vaske sig.
Kattens hud er et organ, ligesom f.eks. hjerte og nyrer. Huden påvirker kattens kropstemperatur og blodtryk. Derfor er det afgørende for kattens sundhed, at dens hud er fri for sygdom.
Ofte kan man se på hud og pels, hvordan kattens almen befindende er. Et af de første symptomer på, at katten er syg kan være, at pelsen er mat og strittende.

Pleje af kattens pels

Kattens pels bør dagligt eller ugentligt efterses. Hvis pelsen er mat, fedtet, skællende og katten i øvrigt viser tegn på kløe, bør man straks overveje, om der er sygdom i huden. Kontakt dyrlægen, hvis du har mistanke om at din kat lider af en hudsygdom. Hos Lavprisdyrehandel finder du et bredt udvalg af pelsplejemidler.
Katte skal vænnes til at blive børstet og det skal være en god oplevelse for katten. Start med at kæle med katten og begynd så stille og roligt at børste den. Hvis katten begynder at lege med børsten og lange ud efter den med poterne, kan du holde en lille pause med børstningen. Du kan få specielle børster til katte hos Lavprisdyrehandel. Hvis du har en langhåret kat, skal den børstes hver dag hele livet igennem.
Det er vigtigt at man gennembørster kattepelsen nedefra og op, så man kommer ordentligt igennem pelsen, der er tæt længere nede. Derefter kan man bruge en kartebørste til at opsamle løse hår. Almindelige børster glatter kun pelsen på overfladen i stedet for at komme den rigtigt igennem.

Pelspleje til den almindelige huskat

Almindelige huskatte fælder meget og det kan derfor være nødvendigt at børste dem jævnligt. En ugentligt gennembørstning vil reducere mængden af hår der efterlades i møblerne, ligesom katten vil nyde det ugentlige tætte samvær med dig.
Lavprisdyrehandel kan anbefale KW Mini Smart børste med gummidutter, til brug for huskattens korte pels. Den suger effektivt hårene til sig.
Korthårede katte kan blot børstes hver anden uge, lidt oftere når de skifter pels, fordi de da taber flere hår end de plejer.

Pelspleje til den langhårede kat

Langhårede katte fælder mere uregelmæssigt end huskatten. Til gengæld fælder den i større mængder forår og efterår.
Til langhårede katte bør du anvende en karte eller en kam med rulletænder, som får fat i den løse underuld. Dækhårene reder du med en svinehårsbørste, mens eventuelle filterkager kan løsnes forsigtigt med en stålkam.
Filterkager kan samle sig i meget tætte klumper, der er næsten umulige at rede ud. Du kan forsøge at klippe ind i dem og herefter løsne dem forsigtigt med en kam. Alternativt må du klippe hele filterkagen af. Vær især opmærksom på pelsen på maven og mellem benene, da det oftest er her, der dannes knuder. Når pelsen er fri for knuder, børstes katten grundigt en sidste gang.

Praktiske børster og kamme

Det er vigtigt at anvende de rigtige redskaber når du børster kattens pels. Man skal bruge en speciel metalkam med brede tænder og en med tænder der sidder ret tæt, når man skal børste katten igennem. Striglerne må ikke være for skarpe, for så river de hul på kattens hud og du skal sørge for at kammens tænder er afrundede.
Lavprisdyrehandel har altid et bredt udvalg af praktiske børster, kamme og strigler, så du kan finde netop den børste eller kam, som matcher din kats pelstype bedst. Vi har også et udvalg af striglehandsker, der samtidig masserer katten. Det kan gøre det nemmere at pleje din kats pels, hvis din kat ikke bryder sig om at blive børstet med en almindelig børste eller strigle.
Hvis din kat fælder meget, kan vi anbefale en såkaldt Furminator, som fjerner op til 90% af den underuld, som ellers ville ligge rundt omkring i huset som store hårtotter.

Skarpe sakse til din kats pels

Hos Lavprisdyrehandel finder du et velassorteret udvalg af skarpe sakse velegnet til professionel trimning af din kats ører, hoved eller poter. Vi har sakse i høj kvalitet i forskellige størrelser og design fra Trixie og KW.

Praktiske neglesakse til katte

Når katten springer, klatrer og løber rundt, bliver dens kløer naturligt slebet og så er det som regel ikke nødvendigt at klippe dens kløer. Et kradsebræt eller et kradsetræ er fremragende til at holde kløerne skarpe.
Men hvis du lægger mærke til at din kat bliver hængende i tæppet, når den går, kan du afkorte dens kløer på forpoterne en smule. Få en erfaren person eller dyrlægen til at vise dig hvordan du gør. Du skal være meget forsigtig, når du klipper. Kun den forreste del af kloen skal klippes og du skal undgå den del af kloen, hvor der sidder blodårer.
Hos Lavprisdyrehandel finder du et stort udvalg af de bedste neglesakse, der er på markedet. Vi har neglesakse i mange forskellige størrelser.

Skal katte bades?

Det er som regel ikke nødvendigt at bade sin kat, da katte fra naturen er renlige dyr. Dog kan det være nødvendigt at give langhårede katte et bad, for at hjælpe katten af med snavs i den lange pels. Korthårede katte har sjældent brug for at komme i bad, da de vasker sig selv. Men de kan dog trænge til et bad en gang imellem for at fjerne snavs eller lugte.
Hvis det skulle blive nødvendigt at bade katten, skal du gøre følgende: Brug en mild shampoo beregnet til katte (spørg eventuelt din dyrlæge til råds), lunkent vand (38 grader), en gummimåtte (så katten står sikkert og ikke glider) samt et håndklæde eller hårtørrer til tørring. - Anbring forsigtigt vat i killingens eller kattens ører for at holde vand ude - Børst filtringerne ud - Vask så grundigt som det er muligt og undgå, at der kommer shampoo ind i kattens øjne - Herefter skylles pelsen ren - Gnid katten tør med håndklædet og børst den en gang til

Katteshampoo til alle pelstyper

Katte bør som før nævnt kun vaskes, når der er et absolut behov for det. Altså når de lugter dårligt eller har afføring i pelsen. Til dette brug kan du hos Lavprisdyrehandel købe en specielle katteshampooer, der erstatter det naturlige fedtlag med et nyt, når du vasker den. Det naturlige fedtlag er med til at rense pelsen, men hvis du vasker den i almindelig shampoo, vil du fjerne fedtlaget og dermed også den selvrensende effekt. Shampoo fra f.eks. Kate Winther indeholder naturlige olier, der erstatter og vedligeholder fedtlaget, og dermed vedligeholder den selvrensende effekt.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk