Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Alt i øvrigt tilbehør til hest og rytter
Lavprisdyrehandel.dk tilbyder et kæmpe udvalg af øvrigt tilbehør til hest og rytter – og altid til fordelagtige priser. Vi har alt fra hovrensere, svedskrabere, bandager, massageolie, fluepandebånd og hovpensler. Kort sagt, du kan hos os finde stort set alt basis tilbehør til både hest og rytter.

Hvorfor skal hestens hove renses?
Det er vigtigt at tjekke og rense hestens hove dagligt. Ved dagligt at tjekke hestens hove igennem kan du hurtigt opdage hvis der skulle være fremmedlegemer eller sygdom i hoven. Herved kan du nemmere og hurtigere sætte en behandling i gang og undgå længere sygdomsforløb.
Det er vigtigt at du dagligt fjerner skidt og sand fra hestens hove og det gælder både uden på hoven og inde i hoven. Dette skyldes at sand og andet skidt ofte er vådt når det sætter sig fast, men med tiden tørre ind og herefter begynder at trække fugten fra hoven ud. Skidt der sidder uden på hoven kan nemt fjernes med en hovbørste eller ved at spule det af. Du bør dog ikke spule hovene hver dag, da dette heller ikke er sundt for hoven. Det indvendige af hoven rengøres nemt og hurtigt med en hovrenser og eventuelt en hovbørste.
Hos Lavprisdyrehandel.dk finder du et bredt udvalg af hovrensere. Vi tilbyder både den kombineret hovrenser med børste og den engelske model. Vi har hovrensere i mange forskellige farver, der alle ligger godt i hånden. Du kan hos os altid finde en hovrenser der passer til dine behov og i en farve der matcher din helt unikke personlige stil.

Er det en fordel med bandager?
Bandager er lavet til at skulle beskytte hestens ben og kan fås i et væld af forskellige farver og materialer. Der findes typisk tre typer af bangager til heste: staldbandager, ridebandager og transportbandager. Det er meget forskelligt fra hest til hest hvilke behov den har for at bære bandager. Nogle heste har ikke behov for nogensinde at bære bandager, mens andre har et dagligt behov.
Staldbandager benyttes hvis hesten har dårlige ben og brug for ekstra støtte om natten. Staldbandagerne er med til at undgå hesten får hævede og stive ben og er med til at øge blodcirkulationen i benene. Når du lægger staldbandager er det vigtigt hestens ben er 100 % rene. Ligeledes er det yderst vigtigt at både staldbandagen og underlaget er rene. Staldbandager bør altid sættes på så disse strammer på hesten.
Ridebandager er som regel lavet enten som elastikbandager, fleecebandager eller neoprenbandager. Her er elastikbandager de mest benyttede og mest kendte bandage type. Denne type af bandager er nemme at påsætte hestens ben og ligeledes nemme at få til at blive siddende på hestens ben under ridning. Dog gør vi opmærksom på, at benyttes denne type bandager ikke korrekt kan du risikere at skade din hest. Hos Lavprisdyrehandel.dk anbefaler vi derfor altid at du kun benytter elastikbandager sammen med bandageunderlag.

Når du lægger bandager på din hest, kan vi anbefale følgende metode:
  • Underlaget skal altid lægges fladt ind til hestens ben
  • Påsæt bandagen så du kører mod uret på hestens venstre ben og med uret på hestens højre ben
  • Når du strammer bandagen bør dette gøres over benets forside lige over piben
  • Påsæt bandagen i et spiralmønster, så denne går ned og herefter op
  • Bandagen skal påsættes så der er et jævnt tryk hele vejen rundt om hestens ben
  • Der må ikke være buler eller ujævnheder i den lagte bandage, da dette kan give skarvesår
  • Der bør være omkring en centimeters underlag synligt både ved den øverste og nederste kant.
Transportbandager benyttes som navet hentyder til under transport af hesten. Bandagerne er med til at støtte hesten ben under transporten og du undgår herved eventuelle transportskader.

Equivet slipper boots til beskyttelse af hoven
Er du så uheldig og stå med en hest der er under behandling for fx en hovbyld og mangler du en form for beskyttelse af hoven? Så kan du med fordel benytte en boot. Denne er med til at holde hoven ren og er nem at sætte på hestens hov.

Er det nødvendigt med et sadelovertræk?
Det kommer naturligvis an på sadeltypen og hvor denne normalt opbevares. Opbevares sadlen i et fælles sadelrum kan det have sine fordele at hænge et sadelovertræk over sadlen. Sadelovertrækket er blandt andet med til at beskytte sadlen mod støv, snavs og ridser. Sadelovertrækket er ligeledes med til at forlænge din sadels levetid. Hos Lavprisdyrehandel.dk har vi et stort udvalg af sadelovertræk i forskellige typer og materialer. Du har derfor altid mulighed for at finde et sadelovertræk hos os der passer til din sadel.

Hvorfor skal min hest have et fluepandebånd?
Ikke alle heste har behov for et fluepandebånd. Der er dog mange heste der er generet af insekter og fluer om sommeren og det kan derfor være en fordel at give disse heste et fluepandebånd på. Fluer og andre insekter sætter sig i hestens øjne og er herved med til at øge risikoen for øjenbetændelse. Lavprisdyrehandel.dk tilbyder derfor et stort og bredt udvalg af fluepandebånd i et vælg af smarte farver og størrelser. Du kan derfor med garanti finde et fluepandebånd hos os der kan afhjælpe dit flue- og insektproblem. Man kan godt sige, at fluepandebåndet fungere som en forlængelse af hestens egen pandelok og fungere ved at hesten slår med hovedet når fluerne- eller insekterne kommer for tæt på. Fluepandebåndet fastsættes nemt og hurtigt i hestens grime og kan nemt justeres så det passer til langt de fleste heste.
Fluepandebåndet kan også fastsættes i hestens trense / hovedtøj hvis hesten er meget generet af fluer-og insekter på rideturene. Hos Lavprisdyrehandel.dk anbefaler vi at du i kombination med fluepandebåndet benytter insektmidler. Herved får du en mere behagelig ridetur, da hesten ikke konstant går og er uopmærksom på grund af irritation fra fluer– og insekter.

Køb billigt tilbehør til både hest og rytter
Hos Lavprisdyrehandel.dk tilbyder vi et bredt udvalg af øvrigt tilbehør til hest og rytter. Hos os finder du altid kun kvalitetsprodukter fra nogle af de førende producenter inden for udstyr til hest og rytter.
Når du køber dit øvrige rideudstyr hos os leverer vi inden for 2 – 4 hverdage. Vi tilbyder leveringen direkte til din dør, men ønsker du i stedet levering til fx stalden kan dette naturligvis også lade sig gøre. Du skal blot udfylde feltet ”Alternativ leveringsadresse” under betalingsfeltet. Det er både nemt, hurtigt og billigt at handle rideudstyr hos Lavprisdyrehandel.dk.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk