Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Find et stort udvalg af hø og halm hos Lavprisdyrehandel.dk
Hos Lavprisdyrehandel.dk finder du et bredt udvalg af enghø, alpehø og halm. Vi har nøje udvalgt vores sortiment inden for hø og halm, så vi kun tilbyder det bedste. Du er derfor altid sikker på, at få en ensartet kvalitet hver gang du køber hø eller halm hos os.

Derfor er hø vigtigt for din kanin eller marsvin
Hø er det vigtigste element i både kaninens og marsvinets daglige foderration. Høet er med til at opretholde en sund tarmflora og herved en sund fordøjelse. Derudover er høet med til at slibe gnaverens tænder. Gnaveren skal altid have fri adgang til frisk og tørt hø hele dagen igennem. Hos Lavprisdyrehandel.dk finder du et stort udvalg af hø, pakket i løst i poser, så det er lige til at tage i brug. Vi tilbyder hø med forskellige smagsvarianter af urter eller blomster, det er derfor altid muligt, at finde hø hos os, der tilfredsstiller din kanin eller marsvins smagsløg.
Når du vælger hø til din gnaver er det vigtigt at høet er friskt. Det er ikke korrekt, at det kun er grønt hø der er godt hø. Høets kvalitet afhænger ikke af farven men derimod af lugten. Hø skal altid dufte friskt og sødligt. Det må aldrig lugte muggent. Støver høet meget og lugter dårligt eller indeholder store mængder af ukrudt fx tidsler bør du ikke tilbyde det til din gnaver.
Når du skal opbevare dit hø anbefaler vi, at du opbevarer det beskyttet mod lys på et køligt og tørt sted.
Oplever du, at din gnaver ikke vil spise sit hø? Så er det meget vigtigt, at du hurtigt finder frem til årsagen for dette. Det er ikke sundt for gnavere at gå i længere tid uden at spise sit hø og nægter gnaveren at tage hø til sig kan det være et tegn på sygdom. Vi anbefaler derfor altid, at du kontakter din dyrlæge, hvis du er det mindste i tvivl omkring din gnavers helbred.
Hvis gnaveren stopper med at spise sit hø skal du naturligvis tjekke høet igennem. Lugter høet dårligt eller har det en grålig trist farve, bør du ikke fodre din gnaver med det. En sund og rask gnaver kan også gå fra sit hø, hvis den bliver fodret for meget med foderpiller eller foderblandinger. Spiser gnaveren sig mæt i andet foder vil den naturligt fravælge sit hø, da den i stedet er mæt af andre lækkerier. Det vil derfor muligvis afhjælpe problemet, hvis du skærer ned på gnaveres andet foder og godbidder. Når gnaveren igen er sulten vil den naturligt genoptage sit hø. Manglende interesse for høet kan også være tegn på tandproblemer. Hos Lavprisdyrehandel.dk anbefaler vi, at du altid kontakter din dyrlæge, hvis du oplever ændringer i din gnavers normale adfærd.

Hvad er enghø?
Enghø består af græssorter der naturligt findes på en eng og indeholder mindre sukker end andre græstyper. For at græsset kan blive til hø, skal dette først tørres. Græsset slås i første omgang på engen, hvorefter det får lov at ligge til tørre. For at få den bedste kvalitet i høet, vendes dette jævnligt. Når græsset vendes tit bliver høet mere grønt.
Farven på høet afhænger derfor af hvor tit græsset vendes, hvornår det er høstet og hvor tørt i vejret det har været da det lå til tørre. Er høet tørret i solskin fra en skyfri himmel vil dette blive mere gult i farven end hø tørret i overskyet vejr. Høets farve har dog ingen indflydelse på høets kvalitet. Så længe høet dufter friskt og sødligt er det tegn på godt hø. Når græsset er færdig tørret og nu kan kaldes for enghø, skal det have et vandindhold på under 15 %. Med et vandindhold på dette niveau undgår man, at der dannes mug i høet.
Det naturhø du kan købe her hos Lavprisdyrehandel.dk er ikke blevet hakket eller presset og har derfor beholdt sin naturlige struktur. Dette er med til at give din gnaver længere tyggetid, så den herved slider sine tænder. Ligeledes er høets naturlige struktur med til at gøre det nemmere at holde høet i høhækken, så du herved undgår for meget spild.

Hvad er alpehø?
Alpehø kommer af forskellige græsarter der har vokset på de frugtbare bjergenge i alperne. Alpehø indeholder derfor både naturligt urter og blomstrer fra disse frodige bjergenge. Høet er blevet skånsomt forarbejdet, så det har bevaret så mange af disse naturlige urter som muligt. Alpehøet består af cirka 98 % hø og 2 % urter.
Hos Lavprisdyrehandel.dk finder du et udvalg af alpehø til fordelagtige priser. Vores alpehø er pakket i mindre pakker, så det er nemt at opbevare og lige til at tage i brug.

Halm
Halm kommer fra de strå der står tilbage når kornet er høstet. Halm er derfor et restprodukt fra korn. Halm har en langt lavere næringsværdi end hø og benyttes derfor sjældent til foder til gnavere. I stedet kan halm med fordel benyttes som strøelse i gnaverens bur og som isolering af gnaverens soveplads om vinteren. Halm isolerer utroligt godt og vi anbefaler derfor at man benytter halm som isolering af gnaverens soveplads, når gnaveren opholder sig i udendørs bure.
Der sker naturligvis ikke noget ved at din gnaver spiser lidt af halmen, så længe den stadig spiser sit hø og andet foder. Byghalm er at foretrække fremfor rughalm, dette skyldes at rughalm er mere groft i strukturen og derfor egner sig dårligt som strøelse. Når du benytter halm til strøelse, skal dette altid være friskt og tørt. Halmen må aldrig være muggen.

Er det hø eller halm?
Høet kendetegnes på sin dejlige sødlige duft og benyttes til fodring og som erstatning for frisk græs. Gnavere har et stort behov for frisk græs, hvilket dog især i vinterperioden kan være svært at fremskaffe. Derfor benyttes hø som erstatning for græs.  Hø er græs der er blevet lufttørret og har derfor en farve der kan variere fra gylden til grønlig. Høet skal altid dufte sødligt og må ikke støve.
Halm kendetegnes på det er mere gult end hø og stænglerne er hule. Halm er strå fra korn og har en utrolig god isoleringsevne. Halm har modsat hø en meget lav næringsværdi og bruges derfor ikke som foder til gnaveren, men i stedet som bundstrøelse og isolering af gnaverens soveplads. Der sker dog ikke noget ved din gnaver spiser lidt af halmen, så længe den stadig spiser sit daglige hø.

Bestil dit hø og halm lige her
Hos Lavprisdyrehandel.dk kan du nemt og hurtigt bestille dit hø og halm og få det leveret direkte til din dør. Herved slipper du for at skulle slæbe på tunge poser. Når du bestiller ved Lavprisdyrehandel.dk kan du forvente levering inden for 2 – 4 hverdage.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk