Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Bag virksomheden Zoobest

For over 30 år siden blev virksomheden Zoobest grundlagt. Zoobest er tyskejet og lokaliseret i Tyskland. De første produkter Zoobest udviklede var filtermaterialer til akvarier. De producerede mange forskellige produkter inden for filtermateriale, da akvarier har mange forskellige filterbehov. Produktet udviklede sig hurtigt og bliver nu produceret primært i syntetiske materialer med en række avancerede egenskaber. På markedet for akvarier og akvariehold var der et stort behov for disse filtermaterialer, og Zoobest voksede sig derfor hurtigt større. Zoobest formåede at producere filtermaterialer, der både indeholdt elasticitet, gav stabilitet, bedre dimensioner og samlede snavs fra hele akvariet. Zoobests akvariefiltre holder på skidtet frem for blot at udlede det på ny, hvis der er lidt langt imellem udskiftning eller rensning i akvariet.

Materialer som grus og diverse tekstiler blev før i tiden benyttet på akvarie markedet, men med Zoobests innovative løsning med de syntetiske materialer, var det derfor muligt for Zoobest at overtage markedet. Zoobest sælger til en lang række lande og holder en lang række af underselskaber i flere lande, som sælger deres produkter via sælgerkundskaber og retningslinjer fra Zoobest.

Zoobest forsøger altid at være innovative, og i dag er der kommet en del flere produkter til samt en linje af udsmykning og pynt til akvarier. Pynte- og udsmykningsgenstandene sælges under navnet ”Hobbybest”, men kommer stadig fra Zoobests produktioner.

Lær mere om filtrering af vandet i dit akvarium

Det at få den helt rette hårdhed i vandet, det rette lys, gruslag, de mest passende planter og de rette fisk mm. kan være en hel videnskab i sig selv. Det er lige så besværligt at finde det rette filtermateriale til dit akvarie. Her hos Lavprisdyrehandel.dk kan vi dog afhjælpe problemet en smule ved at give dig lidt praktisk information.

For at rense dit akvarium anvender du et filter. Vandet i dit akvarium skal gå gennem filtermaterialet lige meget hvilket filtermateriale, der er blevet valgt. Et filter er opdelt således: Først går vandet gennem de grov-mekaniske, så de finmekaniske filtreringsprocesser. Du kan sagtens vælge filtre, som gør enten eller, men det er en fordel at vælge et filter, som filtrerer vandet af flere omgange. Det er en filtreringsproces, som kan sammenlignes med en slibning af et møbel. Du starter med noget groft sandpapir og sliber det værste hurtigt væk og derefter finslibes møblet. Det er samme måde filtermaterialerne virker på, hvor det værste filtreres fra først, og så kommer det igennem en finere proces for at filtrere vandet så grundigt som muligt. Et filter indeholder et kulstof, som hjælper med at rense vandet. Dette kan enten være kemisk eller biologisk. I den kemiske filtrering er det ikke blot filtermaterialet men også kulstoffet, som hjælper med rensningen.

Rengøring af dine filtermaterialer

Det er vigtigt at sørge for, at dine filtermaterialer og –pumper også er rene, da du jo nok heller ikke ville gøre dit køkken rent med en beskidt klud. Det er her vigtigt at gøre klart, at filtermaterialet ikke må gøre skinnende rent, da dette kan være ødelæggende for den flora, som planterne og fiskene har skabt i akvariet. Du må heller ikke udskifte pumperne eller filtermaterialet, da dette kan have samme ødelæggende effekt. Renser du filtermaterialerne for ofte, kan du ende med døde fisk og planter. For at undgå dette sker, skal en vask af disse materialer være ret grov, eller du kan dele rensningen af de forskellige filtermaterialer op, så du ikke rengør alle delene på én gang. Således kan du undgå at ødelægge vandmiljøet i akvariet. Man kan eventuelt rengøre en del af pumpen eller tage et enkelt stykke filtermateriale og gøre denne helt ren. Hvis du gerne vil rengøre alle delene på én gang, kan du dog skylle dem let under den kolde hane og herefter ikke gøre mere ved dem. Dette burde efterlade nok bakterier til vandet, så akvariefloraen ikke ødelægges.

Forskellige pumper til dit akvarium

Der findes flere forskellige filtre til akvarier: Indvendige filtre, udvendige filtre, bundfiltre og slamsugere.

Det indvendige filter består af et pumpehoved, som er monteret på en filterbeholder med en svamp i. Filtret sættes normalt i et hjørne af akvariet, helt inde bagved, for at skjule det mest muligt. Fordelen ved denne form for filter er, at det er let at rengøre og er rimelig billigt.

Det udvendige filter bliver også kaldet et spandfilter. Dette bruges gerne ved større akvarier (200 L og opefter). Med det udvendige filter har du en stor filterflade og en fordel er, at du i akvariet ikke vil kunne se mere af filteret end et indsugningsrør. Det udvendige filter består af en pumpe med en spand. Det placeres på gulvet under eller ved siden af akvariet. Filtermaterialet heri består af flere lag, som sørger for en sund filtrering til dit akvarie.

Et bundfilter befinder sig under gruset nede i dit akvarie. Der findes to metoder til at bundfiltrere, opstrømsmetoden enten med en luftpumpe eller med et pumpehoved. Her bliver vandet suget igennem bundlaget for at opsamle affaldsstoffer. Denne form for filtrering er god til akvarier med mange planter, da næringsstofferne i akvariet bliver tilbageholdt i bundlaget og ikke suget op. Den anden metode er en trykmetode. Her anvender du en udvendig filterpumpe, hvor vandet bliver forfiltret og herefter bliver renset biologisk for at bibeholde næringsstofferne. Denne rensningsmetode er god, hvis du holder chichlider eller andre former for gravende fisk. Ved trykmetoden skal du dog være opmærksom på, at du skal have nogle store gruskorn i bunden af dit akvarie.

Den sidste form for filtrering er anvendelsen af en slamsuger. Denne er et 30-40 cm langt sugestykke, som monteres på den vandslange, som du anvender til dit vandskifte. Ved hjælp af et hævertsystem kan du ”støvsuge” bunden ren for forskellige partikler. Filtersystemet er effektiv til at reducere vandforureningen, men det bør kombineres med en af de andre tre filtertyper.

Søger du andet til dit akvarium eller dine andre kæledyr?

Hvis du mangler andet til dit akvarium end filtermateriale og diverse renseprodukter til dit akvarium, så kan du snildt finde det her hos Lavprisyrehandel.dk. Vi har en lang række produkter i alle vores kategorier til både fisk, reptiler, høns, kaniner, marsvin, fugle (både indendørs og udendørs), skildpadder, katte, hunde og mange andre dyr.

Vi holder os ikke tilbage med indkøb af nye spændende produkter, så du kan finde stort set alt, hvad dit hjerte begærer hos Lavprisdyrehandel.dk. Hvis du ved præcis, hvad du skal have, eller søger inspiration kan du blot søge i vores søgefelt eller bruge vores kategoriopdelinger på webshoppen til at finde netop det produkt, du søger.

Spar penge når du handler hos Lavprisdyrehandel

Hos Lavprisdyrehandel.dk går vi meget op i priserne og vil altid gerne give dig de bedste tilbud, vi kan. Som vores navn beretter, har vi lave priser og kan tilbyde nogle af de mest favorable priser, der overhovedet findes online. Lavprisdyrehandel.dk giver ofte rabat på en række varer og har ikke kun faste lave priser men sørger løbende at have ekstraordinære tilbud og rabatter, som vi tilbyder vores nuværende medlemmer men naturligvis også til nye på siden. Kom endelig ind og kig rundt på hjemmesiden - og gør en rigtig god handel!

Hvis du mod al forventning skulle finde et produkt magen til vores på en anden side, hvor prisen er billigere end den er hos os, så kontakt endelig kundeservice. Hos Lavprisdyrehandel.dk tilbyder vi nemlig prismatch på stort set alle vores varer, og derfor vil vi hellere end gerne modtage et link til det sted, du har set varen billigere. Send gerne en mail til os på kundeservice@lavprisdyrehandel.dk.

Kundeservice hjælper hurtigt og nemt

I stedet for at holde dig tilbage med dine spørgsmål, så tag endelig kontakt til vores kundeservice. Vi er tilstede på kontoret mandag til fredag i tidsrummet 8.00-16.00 og vil derfor hurtigt kunne besvare din mail. Send blot en mail til kundeservice@lavprisdyrehandel.dk og vi vil bestræbe os på at svare, inden der er gået 24 timer på hverdage.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk