Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Hvem er Vitapol?

Vitapol er et firma, som blev startet i Polen for over 25 år siden af en mand, der hedder Piotr Matuszewski. Det blev kaldt Vitapol - ”Love For Pets” og blev startet, fordi Piotr var, og stadig er, en stor dyreelsker og ønskede at sammenlægge sit arbejde og sin hobby. Ved at starte firmaet kunne Piotr forbinde sin store passion og kærligheden til dyr. I starten var det udelukkende fiskefoder, men i 1992 kom der en serie af foderprodukter til andre dyr.

Vitapol leverer sine produkter til over 60 lande hele verden over og har mange populære produkter som både dyr og deres ejere elsker. Vitapol bestræber sig på at sørge for en god og sund livsstil for vores små, dejlige kæledyr. Vitapol udmærker sig således ved kun at levere den højeste kvalitet af dyreprodukter lavet af de bedste polske afgrøder. Intet er for godt til dyr, ifølge Vitapol.

Hvilke produkter kan du finde fra Vitapol?

Hos Vitapol har man valgt at producere foder til en lang række af dyr og har endda nogle produkter, hvor der findes hele 111 forskellige varianter af det samme slags produkt. Her hos Lavprisdyrehandel.dk har vi valgt at holde os til de produkter fra Vitapol, vi mener, er de allerbedste og dem vores kunder viser allermest interesse for. Det kan variere, hvad vi har på hjemmesiden, men for det meste har vi valgt at holde fokus på gnaverfoder og fuglefoder, da vi mener, det er noget af det allerbedste markedet kan tilbyde i dag.

Hvad er godt at vide om undulater?

Hvis du overvejer at holde undulater eller bare vil have lidt ekstra viden om, hvordan du sørger for de bedste leveforhold for dine nuværende undulater, kan du med fordel læse med her.

Undulater har det bedst, når de går sammen to-og-to eller endnu flere i samme bur. De er flokdyr og er ikke glade for at være alene, da de nemt bliver ensomme. Undulater bliver ca. ni år gamle, men dette kommer også an på, hvordan fuglen har det. Holder du kun to undulater, er det vigtigt, at du anskaffer dig en ny fugl, hvis den ene skulle gå hen og dø, så den du har tilbage ikke bliver ensom. Hvis du ikke har lyst til at skulle ud at købe nye undulater, kan du med fordel holde en hun og en han, så de selv kan sørge for at formere sig, ellers bør du holde undulater af samme køn. Dog skal du her tænke over, at hun-undulater kan volde lidt problemer, da de har en tendens til at have et stort temperament.

Undulater bliver ikke så store men kan blive ca. 20 cm høje og derfor er det vigtigt at have et bur eller en voliere, der passer til den størrelse fugl. En voliere giver meget mere plads til fuglene og kan give den gode muligheder for at flyve rundt. Det er vigtigt for fuglene at kunne flyve rundt, da det ligger i deres natur. Hvis du vælger et almindeligt bur, må du regne med, at fuglene mest sidder på en pind i buret. Her kan du overveje, om du vil lade fuglene få en flyvetur rundt i stuen ind i mellem, så de kan få lidt luft under vingerne. Undulater synes det er skønt at flyve rundt i deres ejeres hjem, dog skal man sørge for at have lukkede vinduer og døre, da de ellers kan finde på at flyve udenfor. Undulater er ikke er så gode til at klare sig i naturen eller finde hjem igen. Samtidig skal man sørge for at lægge avispapir eller gøre rent efter efterladenskaber, da de ikke kan trænes til at skide bestemte steder, men gør det når og hvor behovet opstår.

Undulater kan sagtens trænes til at lave små tricks! Du kan forsøge dig med at bruge et system, hvor undulaterne får godbidder og positiv bekræftelse, hver gang de gør, hvad du ønsker, de skal. Dette skal gerne gøres fra de er helt unge, og træningen virker bedre, jo yngre undulaten er.

Undulater skal have specielle foderblandinger forblandet hos en foderproducent. Foderproducenterne kender til, hvad undulaterne har behov for og laver derfor de helt perfekte og mest næringsrige blandinger til undulaterne. Udover foderbladningerne skal de dagligt have rent vand.

Undulaterne skal også gerne have tilgang til friske frugter og grøntsager, da de får megen næring og masser af væske fra de friske frugter og grøntsager. Den bedste måde at give både frugt og grønt på er ved enten at rive det, så de kan nippe til det, hænge det op, så de kan hakke stykker fri eller ved at skære det i små stykker, som de har lidt lettere ved at tilgå. Når du fodrer dine undulater med frisk frugt og grøntsager, bør du undgå sprøjtede produkter. Økologiske produkter giver færre sygdomme og sørger generelt for en bedre trivsel hos dine undulater.

Når du holder undulat, er der nogle små-sygdomme, som du skal holde øje med. De mest typiske sygdomme er overvægt og overbelastede tarme. Dette kan undgås ved at give sund og ikke for fed mad og holde luftvejene sunde ved at have frisk men ikke for kold luft omkring undulaterne.

Husk at rense buret eller volieren ofte for at fjerne efterladenskaber og gammelt foder, frugt/grønt og vand, da et rent miljø er bedst for undulaternes trivsel.

Hvad er værd at vide om at holde marsvin?

Hvis du overvejer at holde marsvin eller bare vil have lidt ekstra viden om, hvordan du sørger for de bedste leveforhold for dine nuværende marsvin, kan du med fordel læse med her.

Marsvin bliver normalt omkring syv år men kan naturligvis både bliver ældre og yngre. Ligesom undulaterne har marsvin det rigtig godt, når de lever flere sammen. Når et marsvin får unger, får de gerne op til seks unger per kuld. Hvis man ikke ønsker unger, skal man sørge for, at marsvinene går kønsopdelt sammen, ellers kan man forvente en hel del marsvineunger, da de er ret fertile. Vær dog opmærksom på at ikke alle marsvin kan sammen, og derfor kan man overveje at tage en lille prøveperiode med dem, man vælger, før man gør det fast.

Marsvin er generelt godmodige og venlige kæledyr, der gerne kæler og siger klukkende lyde ved nusning. Derfor er et marsvin et rigtigt hyggeligt familiekæledyr, som kan bringe mange gode stunder i stuen.

Marsvin har brug for foderblandinger, der er lavet specielt til dem samtidig med, at de får en masse grønt at tygge på. Marsvin vil gerne være ude, hvor de kan komme til græs og mælkebøtter. Derfor er det smart, når vejret er godt og lunt, at du tager dem med ud på græsplænen i en lille indhegning. Da marsvin ikke selv producerer C-vitamin, skal de sikres det gennem deres kost, og derfor er det rigtig fornuftigt at give dem en foderblanding, der allerede er sammensat fra producentens side. Vær opmærksom på at der ofte skal skiftes foder ved marsvin, da de gerne vil have det rent, og de sviner ofte med deres bundstrøelse eller bundlag i burene.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk