Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Tetra - det fornuftige valg af fiskefoder og plejemidler til dine akvariefisk

Der findes intet smukkere end et akvarium med strålende fisk i rent vand. Det er fortryllende at have fornemmelsen af at se ind til en undersøisk verden, som du selv har skabt. Men de fine fisk og flotte planter kræver også de korrekte produkter og god viden om akvarier. Tetra har gjort det til deres mission, at giver akvarister kvalitetsprodukter til fornuftige priser.

Pas på dit akvarium

Akvariet er et kunstigt skabt miljø, som lever i et lukket kredsløb. Dette kredsløb skal fungere, ellers er der noget galt. For at akvariet kan fungere, skal du passe på ikke at forurene det med for eksempel overfodring eller alger. Produkterne fra Tetra er med til at holde dine fisk og dit akvarium sunde, men de kan ikke stå alene. Du skal også have noget viden om, hvilken betydning valget af foder og plejeartikler har for dit undervandsunivers.

Tetras kvalitet

Når du vælger foder eller plejeprodukter fra Tetra, vil du få varer i topkvalitet, og på den måde sikrer du, at dine fisk er godt på vej til at holde sig sunde og raske. Tetra er kommet til sin position, som verdens førende mærke inden for akvarieverdenen, gennem mange års forskning og viden om akvarier og fisk. Blandt Tetras ansatte finder man biologer, kemikere, ingeniører og dyrlæger. Til sammen sikrer de ansatte på Tetra, at produkterne konstant udvikles og er af højeste kvalitet.

Tetras fiskefoder er i visse varianter tilsat farveforstærkere, så farverne på blandt andet tropiske prydfisk kommer tydeligere frem. Det meste foder er også tilsat vitaminer, hvormed fiskene sikres et godt helbred.

Hvilket fiskefoder skal jeg vælge?

Der er et hav af forskellige typer fiskefoder til akvariefisk. Foderet kan være i flager, som vil flyde oven på vandet. En anden form er granulat, som lettere synker til bunds end flagerne. Fiskefoder findes også som sticks, som er aflange foderpiller. Har du bundfisk, som maller og smerlinger, har Tetra udviklet fodertabletter, som synker direkte til bunds.

Ved valg af foder skal du vælge ud fra de fisk, du har. Prydfisk kan med fordel gives et fiskefoder, som forstærker de flotte farver i fiskens skæl. Tetra har gennem forskning udviklet mad til bestemte fiskearter, som har den optimale sammensætning af ernæring og stoffer, hvilket styrker fiskens vækst. Blandt disse fodervarianter er blandt andet artsspecifikt fiskefoder til cichlider, discus og guldfisk.

Vandpleje

Vandet i akvariet skal også passes og plejes. Vandet indeholder en masse stoffer, som skal være i perfekt balance med hinanden. Hvis der er ubalance i akvariet giver det sig til udtryk i øget algevækst, eller også begynder dine planter og fisk at mistrives eller dø. Tetra har udviklet en masse tests, som er lette at udføre. På den måde kan du let undersøge, hvor ubalancen er henne i vandet. Der er flere værdier, som kan du kan måle i vandet. Hos Lavprisdyrehandel.dk kan du blandt andet købe disse vandtests:

pH-værdi. Forskellige fisk kræver forskellige pH-værdier, som er vandets surhed. Tetras pH-vandtest er nem at bruge og yderst præcis. Husk på at dekorationer som kalksten er basiske og dermed er med til konstant at tilføre base og øge vandets pH-værdi. Ved vandskift i akvariet, skal du være bevidst om, at vandet fra vandhanen har en bestemt pH-værdi alt efter, hvor du bor. Store dele af Danmark har en kalkholdig undergrund, hvilket bidrager til højere pH-værdi i dit drikkevand, mens andre bor i områder med sur mosejord og dermed en lavere pH-værdi.

KH. Vandets karbonathård er med til at regulere vandets pH-værdi. Den anbefalede KH-værdi er 10 dH. Det anbefales at holde karbonatværdien stabil uden de store udsving. En lavere KH-værdi gør det nemmere at sænke pH-værdien.

GH. Denne test måler vandets hårdhed. Vandets sammensætning af blandt andet kalcium og magnesium har betydning for vandets hårdhed og dermed fiskene og planternes trivsel. Forskellige fisk trives bedst i forskellige typer hårdhed. Grundvandet har forskellige hårdhedstyper alt efter, hvor du bor i Danmark. Vær særligt opmærksom på, at hvis du benytter regnvand til at udligne vandets hårdhed, at det ikke er indsamlet under hustage. Her kan der være efterladenskaber fra fugle, som kan tilføre colibakterier.

NO2 og NO3. Disse tests måler henholdsvis vandets indhold af nitrit og nitrat. Stofferne kommer fra fiskenes efterladenskaber og rester af fiskefoder. Et nitritindhold over 0,3 mg/l og et nitratindhold over 50 mg/l er skadeligt for dine fisk samtidig med, at det danner grobund for en øget mængde af alger.

NH3 og NH4+. Vandets indhold af ammoniak er yderst vigtig for dine fisk. Ammoniak opstår på grund af overfodring eller for mange fisk i akvariet. En pludselig stigning af ammoniakværdien er et faresignal om, at noget er i akvariets kredsløb. Værdien af ammoniak hænger nøje sammen med nitrit og nitrat i forbindelse med kvælstofkredsløbet. Derfor anbefales det, at disse tre test udføres i forbindelse med hinanden, da behandlingen af den ene værdi har betydning for de to andre.

Vandet er uklart i mit akvarium

Hvis vandet i dit akvarium er grumset, skal du sørge for at få både akvariet og filteret renset. Du kan med fordel skifte en fjerdedel af vandet i dit akvarium. I forbindelse med sådan et vandskifte skal du altid benytte et vandpejlemiddel. Disse midler udligner de skadelige stoffer, som klor, kobber, bly og zink, som findes i vand fra vandhanen. Tetra har udviklet mange forskellige vandplejemidler. Der findes midler, som bør være en del af basissortimentet ved vandskift. Tetra har desuden skabt andre vandplejemidler, som giver optisk rent vand eller reducerer antallet af alger.

Alger i akvariet kan let bekæmpes.

Jævnlige vandskifte er også med til at holder algerne fra at få overtaget. Alle vil før eller siden opleve at få alger i sit akvarium. Tetra har udviklet flere gode produkter, som kan hjælpe, både når algerne er på fremmarch men også som forebyggelse. Alger vokser i antal, hvis der sker overfodring, for mange fisk eller planter. Alger vokser også ved, at der er lys i akvariet for mange timer i døgnet. Tetra har produkter af høj kvalitet til en god pris til bekæmpelse af børstealger og trådalger.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk