Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Tanaco er et danskejet firma

Tanaco A/S, også kaldet Pelsis Danmark, er opstået på dansk grund og er privatejet. Tanaco A/s er lokaliseret i Esbjerg og er storleverandør rundt i hele Danmark af diverse produkter til at bekæmpe både skadedyr og ukrudt. Tanaco A/S fører kun godkendte produkter med miljømærkegodkendelse fra Region Syddanmark, så de således lever op til alle gældende krav i Danmark.

Tanaco har en bred vifte af produkter

Hos Tanaco produceres der både produkter til private og til virksomheder. Produkterne anvendes, når der skal bekæmpes skadedyr. Produkterne findes i mange forskellige udgaver og henvender sig til alle men er specifikt målrettet skadedyr i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Der kommer ofte nye produkter på markedet fra Tanaco, da de har et mål om at være innovative og forud for markedets udvikling. Dette betyder, at Tanaco ofte kommer ud med produkter før efterspørgslen er på sit højeste, hvilket derfor gør Tanaco til en veletableret og nyskabende virksomhed.

Hvilke lopper kan du finde på dine kæledyr?

I Danmark får mange af vores elskede kæledyr desværre lopper. Dette gælder både for katte og hunde og kan være svært at få bugt med igen. Lopperne kan endda angribe os mennesker kortvarigt, og det er et ubehag, vi helst er foruden, da det selvfølgelig klør og efterlader midlertidige røde mærker.

Her i Danmark har vi lidt forskellige loppearter, men den vi ser angribe vores kæledyr oftest, er katteloppen. Katteloppens navn snyder en smule, da den både angriber og lever på hunde og katte og ikke udelukkende katte. Der findes dog også en loppe, der hedder hundeloppen, som ses udelukkende på hunde, og som ikke angriber katte overhovedet. Denne type loppe er ret sjælden her i Danmark. De to slags lopper ligner hinanden til forveksling, men hvis man kigger efter, kan man se en smule forskel på hovedformen.

Lopper kan meget nemt dele sig og finde nye steder af bo, da de har nogle kraftige bagben, der kan få dem til at springe helt op til 30 cm til trods for, at de kun er få millimeter lange over hele kroppen.

Hvordan trives lopperne bedst?

Lopper trives rigtig godt i det miljø og klima, vi har i Danmark. Den middelvarme vi oplever her, uden de store kulde- og varmeforskelle, giver meget gunstige levevilkår for lopper, og de yngler derfor en del og ses ofte på vores kæledyr.

Lopperne lever af blod fra deres vært, hvor de ofte bider hul og suger blod ud for at leve. Kæledyrenes pels sørger for, at de både har varme og noget at sidde fast i, hvilket gør, at de kan leve længe på vores kæledyr, men ikke kan leve på os mennesker.

Hvor længe lever lopper i ens nærmiljø, når de ikke sidder på ens kæledyr?
Lopper kan faktisk leve en rum tid i vores møbler, mellem guldbrædderne eller i gulvtæppet, såfremt de blot har de rette forhold. Lopperne har brug for lune levevilkår og ikke for megen kulde, men hvis de nedkøles kan deres æg leve længe, imens de blot venter på varme, der kan udklække dem. Det betyder, at man snildt kan have lopper i lang tid efter, man måske har været på ferie, er kommet af med sit kæledyr, er flyttet og så videre. Så snart forholdene ændrer sig, kan æggene udklækkes, og man har en helt ny bunke af lopper, der skal bekæmpes, før man er fri for dem. Lopperne kan leve i 6 måneder og faktisk mere endnu, mens de bare venter på at blive udklækket og finde en vært. Derfor er en rumspray, som den Tanaco laver, en god idé at bruge, så loppeæggene ikke ligger på lur og venter på at blive udklækket.

Hvordan kan jeg se, at min hund eller kat er angrebet af lopper, eller om jeg selv er?

Loppebid klør, og det er derfor den letteste måde at se, om dit kæledyr har fået lopper, da det vil klø sig rigtig meget. Dette er også gældende, hvis du oplever, at du selv klør meget, især på benene hvis du har kat, da katte ofte smyger sig op af ben. Når man får små røde knopper, kan det være loppebid og især, hvis de så også begynder at klø.

Du kan enten tage dit kæledyr med til dyrlægen og få loppeangrebet bekræftet, eller du kan selv forsøge at kæmme dit kæledyr med en lille kam, som kan fange lopperne i sine tænder. Tænderne vil blive fyldt med helt små sorte dyr, hvilket er lopperne. Tænderne vil også – hvis man kæmmer dybt nok inde mod huden – få æg med op, der er helt små hvide eller gennemsigtige og klistrede kugler.

For at få dit kæledyr fri for skadedyrene bør du både bekæmpe dem i omgivelserne, direkte på kæledyret samt kæmme dyret grundigt. Det er ikke altid nødvendigt at gøre det hele, da man ofte kan eliminere skadedyrs truslen ved at være proaktiv med diverse loppemidler til sit kæledyr. Hvis ikke du finder lopper på din hund eller kat, er det således ikke ensbetydende med, at dit kæledyr ikke har lopper, men derimod blot et udtryk for, at der enten ikke er mange lopper eller at de er svære at finde. Derfor skal du holde øje med flere af disse tegn, før du udelukker noget.

Vær også opmærksom på loppeallergi, da nogle dyr ikke kan tåle loppernes spyt og derfor kan blive meget røde i huden og klø sig ret voldsomt, hvorfor de kan virke helt ude af sig selv. I det tilfælde er det en god idé at være på forkant med loppebehandlingerne og samtidig konsultere en dyrlæge for at finde den rette behandling.

Grundig rengøring er et vigtigt værn mod lopper

Når du skal bekæmpe lopper, er en vigtig detalje at få rengjort hjemmet godt. Du kan enten fryse sengetøj og dit eget tøj i et døgns tid for at dræbe lopperne eller vaske det ved kogetemperatur. Men det der virker allerbedst er dog at bruge midler som Tanaco og sørge for en grundig støvsugning af alle de rum, hvor dit kæledyr befinder sig. Når du støvsuger, skal du være opmærksom på at få skiftet pose og filter, da lopperne og loppeæggene sagtens kan sætte sig fast der og derfor leve videre i sit hjem. Dette undgås let ved blot at skifte pose og filter, så de kommer ud i skraldespanden udenfor og ikke ligger i en indendørsskraldespand - også selvom posen er lukket. De små parasitter kan nemlig nemt komme ud af en skraldepose eller støvsugerpose, og derfor skal man ingen chancer tage, når man bekæmper dem.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk