Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Om Schmusy

Schmusy vådfoder er kendetegnet ved tysk kvalitet. Fordelen ved vådfoderet fra Schmusy er, at kattemaden har et lavt fedtindhold og er en fremragende kilde til protein. Der bliver kun anvendt råvarer af høj kvalitet til foderproduktionen.
Frisk fisk fra Thailand, frisk kylling fra Irland, lam fra New Zealand og oksekød fra Norge. Schmusy-teamet bestående af ernæringseksperter udvikler deres opskrifter, så produkterne kan opfylde de specifikke krav, der stilles af hunde og katte.


Schmusy til din kat

Schmusy er et naturligt vådfoderprodukt til din kat og et sundt supplement til din kats ernæringsplan. Et af kendetegnene ved Schmusy kattemad er, at det indeholder en masse sunde ingredienser, vitaminer og proteiner. Alt dette medvirker til en god, sund og optimal ernæring til din kat. Ud over dette kan Schmusy også glæde dig og din kat med, at menuen tilberedes med værdifulde mineralstoffer og vitaminer samt taurin, som giver din kat et godt syn, solide knogler og et stærkt hjerte. Hvor fantastisk lyder det ikke?


Schmusy tilbyder mange forskellige smagfulde varianter til killinger såvel som voksne katte. Foderet fra dette mærke indeholder hele 95% protein, primært fisk og kød af høj kvalitet. Disse ingredienser er suppleret med pasta og ris af hård hvede. Pasta og ris er valgt som fyldstoffer i Schmusys produkter, da de er hurtige kulhydrater for din kat at fordøje. Ved forarbejdning af råvarerne anvender producenten omhyggelige metoder. Det betyder, at Schmusy bevarer de vigtige næringsstoffer, som din kat har godt af. Desuden er kattemaden fri for soja, konserveringsmidler og kunstige farvestoffer. Schmusy kattefoder er rigt på fedtsyrer, som forbedrer din kats pels og hud.


Er din kat tørstig?

Når man har kat, er det rigtig vigtigt at holde øje med din kats drikkelyst, altafhængig af hvilken form for foder katten får. Hvis katten eksempelvis hver dag bliver fodret udelukkende med dåsefoder, får den faktisk en stor del af sit vandforbrug dækket. Dette er, fordi dåsefoder indeholder mellem 65-85% vand og derfor er ekstra væskeholdigt. Har du en kat, som ikke drikker vand særlig ofte, kan vådfoder være en rigtig stor fordel, da den så har nemmere ved at få det korrekte indhold af væske i løbet af en dag. Får din kat derimod kun tørfoder, som indeholder meget lidt vand, skal du være opmærksom på, at din kat igennem dagen drikker nok vand. Man kan gå ud fra, at en gennemsnitlig voksen kat har brug for mindst 1½ dl vand i døgnet. Husk altid at have frisk vand til din kat.


Hvordan fodrer jeg min kat med Schmusy?

Den anbefalede fodermængde til en kat afhænger altid af kattens vægt, aktivitet og behov - og sådan vil det altid være. Hvis du serverer Schmusy for killinger, er det en god ide at sørge for, at måltiderne bliver fordelt ud over hele dagen.


Voksenkatte vs. killinger:

Når du fodrer killinger, skal du være opmærksom på, at de ikke bør få mere eller mindre end 1 – 1½ dåse om dagen, hvis de er mellem 1-3 måneder. Killinger over 3 måneder bør få 1½ dåse om dagen, ligesom en fuldvoksen kat (ca. 4 kilo) må få 1½ dåse vådfoder om dagen. Husk at moderere fodringen af din kat med vådfoder alt efter, om denne også får tørfoder.


Forskellige varianter af Schmusy

Hos Lavprisdyrehandel.dk kan du få tre forskellige varianter af Schmusy.

SCHMUSY NATURE’S KALV OG FJERKRÆ: Er en ring-pull dåse med lækkert indhold af kød fra kalv og fjerkræ.

SCHMUSY NATURE FJERKRÆ OG RIS: Pakken indeholder 12 portionsposer i fire varianter, nemlig and, gås, kylling og kalkun i sovs.

SCHMUSY NATURE BALANCE: Pakken indeholder 12 portionsposer fyldt med naturlige kødstykker i en udsøgt sovs.

Du kan læse mere om de forskellige varianter, og hvad de indeholder på vores hjemmeside Lavprisdyrehandel.dk.

 

Fakta om katte og føde

Normalt kender vi til tamme huskatte, som får mad af deres ejer. Det kan være dåsemad, tørfoder, rester af din mad (anbefales ikke) eller eksempelvis hjemmelavet kattemad. Den vilde kat, som lever i naturen eller en kat, som generelt færdes mere ude end inde, lever af lige netop, hvad den kan fange i naturen. Det kan eksempelvis være mus, rotter og småfugle. Så hvis din kat kommer hjem og ikke er sulten, kan svaret måske være, at den har fundet noget at spise ude i naturen. Især katte, som lever i storbyen eller på landet, kan være meget nyttige at anskaffe sig, hvis man har problemer med mus eller rotter, da de især dræber disse gnavere. Det er ofte derfor, at landmænd holder udekatte, som bor i laden, da de er med til at mindske mus i kornet.
Katte elsker at jage mus og rotter. Musen eller rotten skal altid leges med først, inden katten dræber den. Specielt kattekillinger vil instinktivt give sig til at lege med en mus for at finde ud af, om den er levende, eller om der blot er tale om et stykke lejetøj. Dog skal kattekillingen lære af sin kattemor, at musen faktisk er spiselig. Hvis ikke moderen lærer killingen det, vil den ikke have nogen idé om, at den er spiselig. Det er nemlig ikke nødvendigt for en kat i en husstand at finde sin egen føde, da vi mennesker fodrer vores katte med tørfoder eller dåsefoder.


Katte kan ikke leve som vegetarer, som eksempelvis hunde kan. En kats mave-tarm-kanal er meget kortere end hos altædende dyr og har også meget små mængder af visse enzymer, der faktisk er nødvendige for at fordøje kulhydraterne. Dette resulterer i, at en kats evne til at fordøje og gøre brug af planteføde (og visse fedtsyrer) er meget stærkt begrænset. Katte overlever altså på en naturlig kost af kød, da de har to særdeles effektive nyrer. Endnu en grund, til at katte ikke kan leve som vegetarer, er, at katte ikke er i stand til at producere aminosyren taurin. Taurin er et stof, som findes overvejende i kød og fisk. Hvis katten er i underskud på taurin, kan det faktisk gøre katten blind i og med, at nethinden langsomt forkalkes og degenererer.
Tip: Det er godt at huske på, at 20% af kattens kost skal bestå af proteiner. Derudover er katte også meget stærkt afhængige af aminosyren arginin. Hvis katten har mangel på arginin, kan det resultere i vægttab, og i værste tilfælde kan det forårsage kattens død.

 

Andre ting til fodring af din kat

Når vi snakker om foder og fodring af din kat, har Lavprisdyrehandel.dk et stort sortiment af foder, vandskåle, foderautomater og skåleunderlag. Her kan du finde de ting, der passer til præcis din kat og dit hjem.
Schmusy er selvfølgelig ikke det eneste kattemad, der indeholder alt det, din kat har brug for. Hop ind på vores hjemmeside Lavprisdyrehandel.dk og se vores store sortiment og forskellige varianter af kattemad. Så kan du finde det kattefoder, der passer til lige præcis din kat. Hvis du har yderligere brug for hjælp omkring din kat og dens foder, er du altid velkommen til at skrive en mail til os på kundeservice@lavprisdyrehandel.dk. Så sidder vi klar til at give dig råd og guide dig i den rigtige retning.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk