Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Kort om firmaet bag Prac-tic loppe- og flåtmiddel

Loppe- og flåtmidlet Prac-tic produceres af firmaet Novartis. Novartis blev dannet i 1996, da de de to medicinalfirmaer Ciba-Geigy og Sandoz fusionerede. Novartis er kendt for at udvikle og markedsføre nye lægemidler, der bidrager til at skabe fremskridt inden for videnskab og sundhed samt forbedre og forlænge liv for patienter verden over.

Hvad er lopper og flåter?

Når man snakker om lopper på hunde og katte, taler man typisk om to forskellige slags, nemlig: Katteloppen og hundeloppen. Katteloppen er den mest almindeligste af de to og kan findes på både hunde og katte. Grunden, til at katteloppen er så udbredt, er, at den kan tilpasse sig både hunde og katte samtidig med, at den elsker det tørre indeklima, som vi ofte har i vores huse herhjemme. Lopper er nogle små blodsugende bæster, som kan blive 1,5-3 mm. lange. Lopper er kendetegnet ved, at de er brunsorte dyr med en fladmast kropsform. De har nogle kraftige springben, som betyder, at de sagtens kan hoppe mere end 30 cm. Derudover er loppernes ben også beklædt med en slags kroge, som de bruger, når de skal klatre rundt mellem hårstråene på vores kæledyr.

Lopper suger blod ved at stikke deres snabel ned i dyrets hud og udskille et histaminlignende stof, der forhindrer blodet i at størkne. Det er dette stof, der udløser den irriterende kløe hos dit kæledyr. Når lopperne er færdige med at suge blod, parrer de sig og efter få dage kan du se æggene i dit kæledyrs pels. En hunloppe kan lægge mellem 10-25 æg om dagen. I takt med at dit kæledyr bevæger sig vil disse æg spredes i din bolig. Æggene klækker efter 2-10 dage afhængig af temperaturen i dit hjem. Larverne, der kommer ud, er meget lyssky, og de vil derfor skynde sig ned i diverse gulvsprækker og tæppeluv. Her lever de bl.a. af de voksne loppers ekskrementer, som indeholder rester af blod. Efter ca. 2 uger vil larverne forpuppe sig. Her kan de så ligge i dvale og vente i månedsvis, indtil de kan fornemme, at der er et pattedyr i nærheden. Dette er også forklaringen på, at kæledyrsejere kan opleve et massivt loppeangreb, når de kommer hjem til et hus eller sommerhus, der har stået tomt i nogen tid.

En skovflåt er intet mindre end en lille blodsugende mide. Skovflåten sidder typisk i toppen af højt græs og venter på, at en potentiel vært skal gå forbi. Når skovflåten har fundet et passende lunt sted på værtens krop, bider den sig fast og giver sig til at suge blod. Skovflåten er mest berygtet for at kunne inficere værten med borreliose – uagtet om der er tale om et menneske eller et dyr. Det er derfor vigtigt, at du tjekker din hund for flåter, når I har været på tur i en skov eller lignende.

Hvordan opdages lopper?

Hvis din hund er ramt af lopper, vil den oftest have en irriterende kløe og derfor klø sig mere eller mindre hele tiden. Begynder du at kigge i din hunds pels, eventuelt ved hjælp af en tættekam, vil du også kunne se lopperne – men du skal være hurtig, da der er tale om hurtige små bæster, der forstår at gemme sig i en fart. Lopperne gemmer sig typisk ved din hunds halerod eller i lysken.
Når du ikke at se lopperne, er et andet tydeligt tegn på ubudne gæster små sorte klatter, der mest af alt minder om kaffegrums. Dette er nemlig deres ekskrementer. Er du i tvivl om, hvorvidt det er snavs eller reelle loppeekskrementer, så kan du lægge lidt af det på et stykke køkkenrulle og hælde lidt vand på det. Hvis køkkenrullen farves rustrød, så er der ingen tvivl: Din hund har lopper.

Hvordan kommer jeg lopperne og flåterne til livs?

Som tidligere nævnt kan flåter overføre sygdomme, mens lopper kan give din hund en irriterende kløe. Desuden kan lopper overføre bændelorm. Derfor er det en rigtig god idé at behandle din hund ligeså snart, du opdager, at din hund er inficeret. Du kan behandle din hund effektivt med Prac-tic loppe- og flåtmiddel, som er en spot-on opløsning med en nøjagtig dosis veterinærmedicin i pipetteform. Prac-tic loppe- og flåtmiddel påføres på huden over nakken. Midlet trænger ind i huden og fordeler sig så over hele din hunds krop. De lopper og flåter, som måtte have angrebet din hund, dør, inden der er gået henholdsvis 24 og 48 timer, efter du har behandlet din hund med Prac-tic. Når du har behandlet din hund med Pract-tic, vil den være beskyttet i minimum 4 uger. Prac-tic loppe- og flåtmiddel må kun bruges til hunde, som er mere end 8 uger gamle, og som vejer mere end 2 kg.

Vil du lopper og flåter til livs, skal du udover at behandle din hund også give din bolig en grundig tur. For at fjerne loppeæg og pupper skal du sørge for at støvsuge dit hjem ofte og smide støvsugerposen ud bagefter. Din hunds kurv og tæpper skal desuden vaskes grundigt for at blive fri for loppeæg, larver og pupper. Har du flere hunde, skal du sørge for at behandle alle dine hunde samtidigt. Når du behandler din hund (eller hunde) med Prac-tic loppe- og flåtmiddel, kan det være en rigtig god idé også at give din hund en kur mod bændelorm, eftersom loppelarver æder bændelormæg og derfor kan fungere som vært for bændelorm.

Køb Prac-tic loppe- og flåtmiddel hos Lavprisdyrehandel.dk

Hos os kan du altid finde et stort udvalg af loppe- og flåtmidler. Når du køber loppe- og flåtmiddel hos os kan du spare helt op til 50 % i forhold til de vejledende udsalgspriser. Bestil dit loppe- og flåtmiddel online hos os i dag og få det leveret inden for 1 – 4 hverdage. Så bliver det da ikke nemmere at komme af med ubudne gæster.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk