Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Kort fortalt: Historien bag Julius-K9

Familiefirmaet Julius-K9 har efterhånden en del år på bagen, da det blev grundlagt i 1997 i Ungarn. Julius-K9 blev det første firma i Europa, som udviklede beskyttende udstyr til hunde. Firmaets grundlægger hedder: Julius Sebo – deraf navnet Julius. At firmaet også hedder K9 skyldes dels, at ordet: ”Kutya” betyder hund på ungarsk, dels at grundlæggeren voksede op i hus nummer 9 på Kele Street i Budapest. Efterspørgslen på Julius-K9 seler og liner kom oprindeligt fra politienheder med servicehunde, hvilket i sidste ende ikke er så underligt, eftersom produkterne er kendetegnet ved et gennemtænkt design, høj komfort og ekstra god holdbarhed grundet den slidstærke kvalitet. I dag er Julius-K9 derfor også et anerkendt mærke blandt hundeejere i hele Europa.

Hvorfor skal jeg vælge en Julius-K9 hundesele?

Det skal du, fordi Julius-K9 hundeseler er nogle af de bedste, der findes på markedet. Der er mange fordele ved en hundesele sammenlignet med et halsbånd og en af de væsentligste er, at du ved brug af en hundesele undgår skadeligt pres på din hunds hals- og nakkehvirvler. Hundeselerne er lavet af slidstærke men komfortable materialer. Alle selerne fra Julius-K9 er lavet i en ergonomisk korrekt pasform og er udstyret med komfortable stropper, som sikrer en jævn belastning af hundens bryst og ryg under gåturen. Desuden er der monteret et håndtag på ryggen af hundeselen, som gør, at du hurtigt kan få kontrol over din hund i en farlig situation. Derudover er Julius-K9 selerne også udstyret med reflekser, som sikrer, at din hund bliver set i mørket. Det er også muligt at personliggøre din Julius-K9 hundesele, så den i højere grad matcher din hund. Dette kan du let og enkelt gøre med diverse velcro-labels fra Julius-K9. Du kan eksempelvis få labels med tekster såsom: Queen, Diva, Gangster, Secret Service, Hot Dog, CIA og Gentleman.

Hvordan vælger jeg den rigtig størrelse hundesele?

Det er selvsagt vigtigt, at du vælger en hundesele i den rigtige størrelse. Gør du ikke det, risikerer du, at hundeselen er usikker og ukomfortabel i brug. Får du købt en hundesele, der er for stor, kan du risikere, at din hund kan trække sig baglæns ud af selen. Får du derimod købt en hundesele,d er er for lille, risikerer du, at trykket på stroppen ikke fordeles jævnt og derfor vil stramme over din hunds nakke, hvilket i sidste ende kan give følgeskader. Derfor anbefales det også altid, at du forinden et køb måler din hund. Når du skal måle din hund, er det vigtigt, at du måler omkredsen på din hunds bryst. Det gør du ved at måle bagved forbenene, der hvor selens bryststrop skal sidde. Som tommelfingerregel kan man sige, at det på de to mindste hundeseler er to fingerbredder bag forbenene, at bryststroppen skal sidde, mens det på de andre størrelser er fire fingerbredder bag forbenene. Det er således ud fra brystmålet på din hund og din hunds vægt, at du finder den rigtige størrelse hundesele til din hund. Viser det sig så, at din hund ligger lige mellem to størrelser, så anbefaler vi dig altid at vælge den største hundesele. Årsagen til det er, at alle Julius-K9 hundeseler er justerbare. En anden måde, hvorpå du kan tjekke om du har fået en korrekt hundesele, er ved at se om din hunds skuldre er fri, og om din hund ugeneret kan bevæge forbenene. Nedenfor finder du en oversigt over de forskellige seler fra Julius-K9 med de dertilhørende brystmål og vægtangivelser.

 

Selestørrelse Hundens brystmål Hundens vægt
Baby 1 29 – 36 cm 0,8 – 3 kg
Baby 2 33 – 45 cm 2 – 5 kg
Mini – mini 40 – 53 cm 4 – 7 kg
Mini  49 – 67 cm 7 – 15 kg
Str. 0 58 – 76 cm 25 kg
Str. 1 63 – 85 cm 30 kg
Str. 2 71 – 96 cm 40 kg
Str. 3 82 – 115 cm 70 kg
Str. 4 96 – 138 cm 90 kg

 

Sådan får du din Julius-K9 hundesele til at sidde helt perfekt

Når du skal give din hund selen på, skal du sikre dig, at stropperne er justeret korrekt. Hvis de sidder for løst ved for eksempel brystet, kan hunden nemlig vriste sig baglæns ud af selen. Trækker hunden sig baglæns for at komme ud af selen, skal du altid følge med. Hvis du modsætter dig og blot trækker den anden vej, så hjælper du egentlig bare din hund med at fuldføre missionen. Hvis bryststroppen derimod er for stram, vil din hund opleve et stort ubehag, når den går. Hvis halsstroppen tilmed er for stram, resulterer det i, at bryststroppen skraber hundens hud af bag forbenene. Derudover skal du sikre dig, at du kan få en flad hånd ind under selen på ryggen af din hund.

Stort udvalg af liner og tilbehør fra Julius-K9

Hos Lavprisdyrehandel har vi udover hundeseler også altid et bredt udvalg af robuste hundeliner og diverse tilbehør fra Julius-K9. Vi har eksempelvis et udvalg af sporliner og retrieverliner i forskellige længder. Sporlinerne fås i længderne: 5, 10 og 15 meter. Retrieverlinerne er med indbygget kvælerhalsbånd og håndtag. De sælges i længderne: 120 og 200 cm.
Udover hundeseler og hundeliner har vi som tidligere nævnt også en del tilbehør fra Julius-K9. Vi har eksempelvis den populære Y-strop, som kan være med til at stabilisere og støtte din hunds brystparti. Y-stroppen hjælper med at fordele trykket, når hunden trækker. Y-stroppen passer til hundeseler i størrelserne 1-3 og er særligt velegnet til arbejds- og servicehunde.
Herudover har vi også nogle praktiske sidetasker, som du let kan sætte på din hundesele. Sidetaskerne fås i tre forskellige størrelser og passer til alle hundeselerne fra Julius-K9.

Til træning og apportering har vi også de såkaldte Julius-K9 læderdummys, som er meget robuste og lette at kaste med. Disse fås naturligvis også i forskellige størrelser, så du kan finde den helt rigtige til netop din hund.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk