Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Hvad er en FURminator for noget?

Hvis ikke du ved, hvad en FURminator er, så er du gået glip af noget helt fantastisk. FURminator er et af de mest anerkendte redskaber til at trimme dit kæledyrs pels og underuld. Mange siger, at FURminator er den bedste trimmer, der findes på markedet. Derfor bruges og anbefales FURminator også af professionelle hundeklippere og dyrlæger rundt om i verden. Dette skyldes blandt andet, at FURminator er utrolig effektiv samtidig med, at den er meget komfortabel at bruge. Nogle hunderacer fælder naturligt mere end andre og fældningen sker hele året rundt, men er typisk på sit højdepunkt, når der skiftes fra sommer- til vinterpels og omvendt. I fældningsperioderne kan det til tider virke helt håbløst at holde hunde- og kattehårene i skak, når de løse hår klistrer sig fast til gulv, tøj og møbler. Ved at bruge en FURminator kan du reducere mængden af løse hår med op til 90 procent og dermed den hyppige rengøring væsentligt. Derudover vil din hund eller kat også nyde at blive børstet med en FURminator, og du får brugt dyrebar tid med dit kæledyr. Når du børster din hund med FURminatoren vil du desuden opleve, at den filtrede underpels forsvindes og erstattes af en blank og blød pels. Dette sker helt uden at skade dit kæledyrs sarte hud. Skæret på FURminatoren er af en særdeles høj kvalitet og lavet af rustfrit stål. Derudover er FURminatoren også særdeles behagelig at bruge for ejeren, da den har et ergonomisk korrekt udformet håndtag. Når du skal fjerne de løse hår fra børsten, gør du det meget enkelt ved blot at trykke på knappen ved børstehovedet, der kaldes en FURejector. Når du trykker på knappen, skydes hårene ud af FURminatoren. Hos Lavprisdyrehandel.dk har vi altid et bredt udvalg af FURminatorer til hunde og katte i forskellige størrelser, farver og design, så du kan finde den helt rigtige FURminator til dit kæledyr.

Sådan vælger du den rigtige FURminator til dit kæledyr

Når du skal vælge den FURminator, som du skal have, skal du vælge ud fra dit kæledyrs pelslængde og størrelse. I forhold til pelslængden skelner FURminator mellem pels, der er længere end 5 cm og pels, der er kortere end 5 cm. Udover FURminatorer til hunde og katte har vi også et udvalg af børster, som kan bruges til kaniner, hunde og heste.
Hvorfor er det en god idé at bruge en FURminator?
Det er det, fordi dit kæledyr har brug for at få plejet sin pels af rent hygiejnemæssige årsager men også af hensyn til dit kæledyrs generelle velbefindende. Hvis ikke du jævnligt børster din hunds ellers kats pels, vil de løse hår helt naturligt falde af, men før de gør det, vil de sidde i pelsen og irritere dit kæledyrs hud. Når du børster dit kæledyr, stimulerer du huden og øger blodcirkulationen samtidig med, at du fremmer pelsens vandafvisende egenskaber. Endelig vil du ved jævnlig pleje af dit kæledyrs pels også opleve, at dit kæledyr får en flottere og mere skinnende pels. De fleste hunde og katte elsker at blive børstet, og når du børster dit kæledyr, vil du hurtigt opleve, at båndet mellem dig og dit kæledyr knyttes tættere. Ved at børste dit kæledyr får du også mulighed for hurtigt at opsnappe eventuelle plager, såsom skovflåter og lopper. Jo før problemet opdages, jo lettere er det jo som bekendt at behandle.
For at gøre børstningen til så positiv en oplevelse for dit kæledyr som muligt, så anbefaler vi altid, at du først børster på de mere sensitive områder på kroppen og afslutter på de mindre følsomme områder. Dette skyldes, at dit kæledyr jo helst skal huske behandlingen for noget positivt. Derudover skal du altid børste med hårene, bruge korte strøg og undgå at trykke for hårdt for at skåne huden. Du bør også være opmærksom på, at der kan opstå statisk elektricitet under børstningen og for at undgå dette, kan du med fordel fugte dit kæledyrs pels med lidt vand.

Sådan bruger du en FURminator på din hund

Hvis du følger nogle helt basale retningslinjer, så kan det ikke gå helt galt med børstningen. Hvor tit du skal børste dit kæledyr afhænger af forskellige faktorer, såsom dit kæledyrs pelstype, hårlængde og hvornår der er fældningssæson. Det er vigtigt, at du gør børstningen til en god oplevelse. Dette sikrer du bedst ved at starte så tidligt som muligt med at gøre børstningen til en integreret del af kæledyrets liv. De bedste tidspunkter at børste kæledyret på er da også efter leg, fodring eller træning. Efterhånden vil hunden så lære at stå/ligge stille og nyde børstningen. Korthårede hunderacer kan som regel nøjes med at blive børstet en gang ugentligt, mens de langhårede hunderacer bør blive børstet på daglig basis.

Sådan bruger du FURminatoren på din kat

Hvis du er katteejer skal du være opmærksom på, at din kats pelspleje skal tilpasses såvel dens fældningsmønster som levemåde. Typisk vil katten selv kunne holde sin pels fin og ren ved at slikke på den. Når katten imidlertid vasker sig, så får den ofte en masse løse hår ind i munden og ned i maven. For at undgå dette og mindske mængden af hårboller, kan du med fordel børste din kat. Som udgangspunkt anbefales det, at de langhårede katte børstes dagligt, mens de korthårede katte kan nøjes med at blive børstet cirka en gang om ugen.

Kan FURminatoren også bruges på min kanin?

Det er et spørgsmål, som vi af og til får i vores kundeserviceafdeling, og svaret er simpelt: Ja! De fleste kaninejere kan nikke genkendende til, at kaniner faktisk fælder uafbrudt. Derfor bør de også børstes minimum en gang i ugen for at fjerne nogle af de løse hår. Nogle kaninracer har specielle fældningsperioder, hvor de jo så bør børstes hver dag. Det er dog ikke alle kaniner, som kan lide at blive børstet. De ved jo ikke, at det er for deres eget bedste. Derfor kan det være en rigtig god idé at børste meget kortvarigt i starten, og indtil din kanin har accepteret børstningen.

 

 

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk