Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Hvem er Eheim?

Det tyske firma Eheim er Europas førende mærke inden for udstyr til akvarier. Eheim blev grundlagt i 1949 af ingeniøren Gunther Eheim, der startede med at fremstille teknisk legetøj. De udviklede verdens første sugefilter til akvarier i 1963 og var med til at revolutionere måden, hvorpå mennesker havde akvarier i deres hjem. Eheim blev hurtigt markedsførende. I 2004 blev Eheim sammenlagt med Jäger og MP, og de tre største europæiske mærker var nu samlet under én fane. Siden 2012 er alle produkter blevet markedsført under navnet Eheim, og stabil høj kvalitet er stadig grundlaget for al deres produktion.

Hos lavprisdyrehandel.dk finder du et bredt udvalg af produkter fra Eheim. Vi har først og fremmest et stort udvalg af pumper, filtre og filtermaterialer, men vi har også reservedele samt et spændende udvalg af tilbehør.

Cirkulationspumper

En cirkulationspumpe bruger du til at få vandet til at cirkulere i dit akvarie. Størrelsen på pumpen afhænger af, hvor meget cirkulation du ønsker i dit akvarie.

Eheims StreamOn kan cirkulere 2000-4000 liter vand i timen. De fungerer både til ferskvand og saltvand og sørger for, at vandet cirkulerer med en naturlig, glat strømdannelse. Pumperne kan placeres både lodret og vandret, og de kan drejes 180 grader, så du kan placere dem helt, som du har lyst til. StreamOn-pumperne har høj effekt og lavt energiforbrug, og er en af de bedste cirkulationspumper på markedet.

CompactOn-pumperne er kraftige og lydsvage cirkulationspumper, der kan cirkulere 250-5000 liter vand i timen, alt efter model. De kan justeres i ydelsen, så de kan cirkulere mere eller mindre vand, alt efter behov. De fungerer til både salt- og ferskvand og monteres inde i akvariet med kraftige sugekopper.

Luftpumper

Luftpumper sørger for at der kommer ilt i vandet, så fisk og planter kan ånde. Pumpen tilfører luftbobler til vandet, der brister, og på den måde bliver ilten optaget i vandet, til glæde for både fisk og planter. En anden mulighed er at bruge indslusningsrør, bredstrålerør eller diffuser, der alle har den funktion, at de tilfører ilt til vandet ved at skabe bevægelse i vandet.

Filtrering

En filterpumpe renser vandet i dit akvarie ved at pumpe vandet ind og filtrere det gennem forskellige former for filtermateriale. Filtermaterialerne fra Eheim kan være biologiske, hvilket betyder, at det kan bestå af aktivt kul, perlegrus og småsten. Men man kan også vælge mere traditionelle filtermaterialer, som består af filtervat og fine og grove filtersvampe.

Filteret kan sidde inde i akvariet, i form af en indvendig pumpe, eller den kan være placeret uden for akvariet, altså som en udvendig pumpe.

Mekanisk filtrering

Mekanisk filtrering fjerner partikler fra vandet. Disse partikler kan bestå af foderrester, afføring fra fiskene eller plantemateriale. Ved at lade vandet passere igennem et porøst eller finmasket materiale, får man fjernet mange af de partikler, som forurener vandet. Det er muligt at opfange partikler af forskellige størrelser ved at have mekaniske filtre med stor og lille maskestørrelse. Dette er noget, som øger filtreringskapaciteten, hvilket igen gør, at man ikke konstant skal rense filtrene.

Mekaniske filtermaterialer kategoriseres efter størrelsen på porerne, som siger noget om, hvor store partikler som får lov til at passere. Ofte anvendes en skala ved navn PPI, som er antal porer per tomme. For eksempel vil 20 PPI betyde, at filtermaterialet er relativt fintmasket, mens 10 PPI betyder, at det er mere grovmasket.

Når et mekanisk filter har været oppe og køre i et stykke tid, så vil filtermaterialet være opfyldt af en masse nyttige bakterier. Det er disse bakterier, som nedbryder partikler og kemikalier i en biologisk proces. Dermed får mekaniske filtre med tiden også en biologisk filtereffekt, noget som vil gavne vandkvaliteten i dit akvarium.

Biologisk filtrering

I modsætning til mekanisk filtrering, baserer biologisk filtrering sig primært på bakteriel nedbrydning af for det meste nitrogenforbindelser, som f.eks. ammonium og nitrit. Slutproduktet er opløst nitrat, som normalt fjernes ved jævnligt at skifte akvarievandet. Nitrat er mindre skadeligt end ammonium og nitrit, og derfor bør man prøve at opnå en så stor biomasse (mængde bakterier) som muligt.

Den biologiske filtrering er vigtig for at organismerne i akvariet skal trives. Kemisk forurening er normalt ikke et problem i akvarier, og de fleste organismer tåler uklart vand. Biologiske affaldsstoffer har derimod en tendens til at hobe sig op i det lukkede system, noget de færreste arter er tilpasset fra naturens side.

Biologiske filtre består altså af levende organismer, som selvfølgelig er afhængige af at få tilført nok næring. Næringsgrundlaget i akvarievandet er således med til at afgøre, hvor stor en bakteriemængde som kan leve i filtermaterialet. Det er også vigtigt at holde øje med, at akvariet har korrekt temperatur og oxygenniveau, ellers er der fare for, at bakteriekolonien svækkes eller dør ud.

Indvendigt filtermaterialer

Til indvendige filtre fra Eheim skal du bruge filtersvampe. De forskellige filterpumper har forskellige filtersvampe, så det er vigtigt, at du vælger en filtersvamp, der passer til din pumpe. Filtermaterialet filtrerer vandet og sørger for at sortere urenheder fra, samtidig med at den bakterielle balance i vandet bibeholdes.

Udvendigt filtermaterialer

Udvendige akvariepumper befinder sig, som navnet siger, uden for akvariet, hvor vandet transporteres ind og ud af filteret ved hjælp af slanger. Den udvendige akvariepumpes mange filtre er typisk placeret i en spandlignende beholder uden for akvariet, hvilket også er grunden til, at de ofte kaldes spandfiltre.

Fordelene ved en udvendig akvariepumpe er blandt andet, at:

- pumpen kan bruges til flere akvarier på en gang
- pumpen er nem at holde ren
- pumpen er placeret udenfor akvariet og fylder herved ikke i selve akvariet
- pumpen ikke skal renses så tit
- man opnår en stor filtrering af akvarievandet
- pumpen nemt kan skjules under f.eks. akvariebordet.

De udvendige filtre bruger forskellige typer filtermaterialer. Ud over filtersvampe, bruger de også et udvalg af biologiske filtermaterialer. Du finder blandt andet aktivt kul og lerperler i forskellige størrelser og former. Det er vigtigt, at du vælger det filtermateriale, som passer til det filter, du har. Læs mere ved det enkelte filter, hvilket materiale du skal købe.

Reservedele/tilbehør

Eheim har et stort udvalg indenfor tilbehør til akvarier. Der findes f.eks. indslusningsrør, bredstrålerør, forlængerrør, sugekopper og udstrømmerrør.

Sugekopper bruges til at placere filtre og pumper på akvarieglasset, enten udvendigt eller indvendigt, afhængigt af modellen. Sugekopperne med klo kan også bruges til at fastgøre rør og slanger i akvariet.

Vi fører også forskellige reservedele til dine pumper fra Eheim, så hvis den skulle gå i stykker, kan du reparere den i stedet for at købe en ny. Ofte er det gummilejer, filtskiver og tætningsringe, der trænger til at blive skiftet. Disse samt mange andre reservedele, finder du i sortimentet hos lavprisdyrehandel.dk.

 

 

 

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk