Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Lopper på kat og hund

Lopper er en blodsugende parasit, som lever på vores kæledyr. Et loppebid klør meget og er til stor gene for værtsdyret. Alle dyr, som kommer udenfor, vil med stor sandsynlighed få lopper før eller siden. Loppeæg udklækkes i løbet af få sekunder, når loppen inden i kan fornemme varmen og vibrationerne fra en kat eller hund i dens nærhed. Den voksne loppe lever på værtsdyret i op til en måned. Lopper kan desuden være inficeret med bændelorm og derfor er det nødvendigt for katten eller hundens trivsel, at du behandler dem både mod voksne lopper men også mod loppeæg og loppelarver.

Hvornår skal du benytte et loppemiddel?

Da en hunloppe hver dag lægger omkring 10-25 æg, som tager en lille uge at klække, kan der hurtigt komme en stor loppekoloni i dine omgivelser. Så snart katten eller hunden begynder at klø og bide sig, bør du tjekke efter for loppebid. Loppen bider ofte sin vært ved haleroden men kan findes over alt på kroppen. Loppens æg er små hvide perler, mens loppens ekskrementer er små sorte kugler. Loppesæson i Danmark er hele året. Dette skyldes, at vores kæledyr bor indenfor, hvor der eksisterer optimale forhold for loppen i alle dens livsstadier.

Brug af Advantage

Advantage er kun til udvortes brug. Loppemidlet må ikke spises eller hældes ind i dyrets mund. Advantage påføres ved at åbne pipetten og dryppe væsken ned direkte på dyrets hud. Anbring væsken i nakken ved den nederste del af kraniet. Dette gør det umuligt for dit kæledyr at slikke loppemidlet væk. Behandlinger med Advantage skal gentages mindst hver 4. uge alt efter, hvor kraftig loppeangrebet er. Fortsæt med at bruge Advantage efter de voksne lopper er døde, da loppemidlet virker forebyggende på nye angreb og dermed afholder dit kæledyr fra at fungere som værtsdyr for nye lopper. Hvis du er i tvivl om, hvor ofte du skal behandle dit kæledyr, så snak med din dyrlæge.

Det er yderst vigtigt, at du kun behandler katte med loppemidler, som er lavet til katte. Hvert år dør flere katte, da de har fået loppemiddel til hunde. Et loppemiddel til hunde er alt for kraftigt og forgifter din kat.

Glem ikke sofaen

En del af behandlingen er naturligvis, at du sikrer katten og hunden gennem et loppemiddel direkte på huden. Den anden og lige så vigtig del af behandlingen af et loppeangreb er rengøring af dyrets omgivelser. Loppeæg falder nemt af værtsdyret og triller ned i sprækker i sofaer eller gulv. Du skal støvsuge godt over alt, hvor dit kæledyr opholder sig. Vask alt, hvad der kan vaskes. Det anbefales at vaske tekstiler ved 60 grader, så loppeæg og -larver dør. Du skal huske at behandle alle kæledyrene i huset på samme tid, som du laver den grundige rengøring.

Advantage er det stærkeste middel mod lopper

Mange loppemidler virker kun på voksne lopper. Advantage dræber både voksne lopper og loppelarver. Loppelarverne gemmer sig på mørke steder i de to uger loppen er på larvestadiet. Larverne lever af snavs og andet organisk materiale, som de kan finde.
Når du har tømt pipetten i nakken på din kat eller hund, så trænger det virksomme middel ind og spreder sig i dyrets hud. Det betyder, at de behandlede hudceller, som falder af også vil dræbe loppelarver, som spiser disse. Dermed rammer Advantage effektivt på to stadier af loppens liv. Advantage er ufarlig for dine dyr og går ikke i blodet på dem men lægger i det lipide lag.
Det er meget vigtigt, at du ikke anvender Advantage på diende hvalpe og killinger under 8 uger.

Bonus ved Advantage til hunde

Ikke alene er Advantage til hunde meget effektivt mod lopper og loppelarver, men det virker også på pelslus. Pelslus smitter fra hund til hund og giver sig til udtryk i kraftig og konstant kløe. Ofte kan hunde bide og kradse sig selv til blods ved kraftige luseangreb. I sådanne tilfælde skal du straks gribe ind.

Ved behandling med Advantage, skal du væge den variant, som passer til din hunds vægt. Ved hunde under 25 kilo er det nok at putte Advantage direkte på huden i nakken ved kraniets begyndelse. Hunde med en kampvægt på over 25 kilo kan med fordel få Advantage dryppet i huden fire steder fra nakken til haleroden. Lad den store hund stå op under behandlingen.

Vær særlig opmærksom på disse forhold

Advantage forbliver i dyrets hud, hvis det opholder sig i regnvejr. Hvis din hund tager en svømmetur efter at være behandlet med Advantage, vil det blive nødvendigt at genbehandle. Der skal dog være minimum en uge mellem hver genbehandling af din hund.
Der kan forekomme lettere bivirkninger ved dyret, som er uskadelige, men kan se voldsomme ud. Hunden eller katten kan savle grundet en øget spytproduktion, hvis de kommer til at slikke sig på påføringsstedet. I sjældne tilfælde kan dyret savle voldsomt og ryste. Hvis du bliver nervøs for dit kæledyrs helbred efter påføring af Advantage, anbefaler vi dig straks at kontakte en dyrlæge.
Sørg for at andre dyr ikke slikker andre behandlede dyr i den første tid, efter de har fået Advantage.

Husk altid at vaske hænder direkte efter brug af Advantage, så du undgår risikoen for at indtage spor af både det virksomme stof og opløsningsmidlet.

Advantage indeholder et opløsningsmiddel som kan efterlade pletter på tekstiler og produkter med behandlede overflader, som læder og plastik. Derfor er det en god idé at lade Advantage tørre helt ind, inden din hund eller kat kommer i kontakt med disse materialer.

Få leveret direkte hjemme hos dig

Hos Lavprisdyrehandel.dk har vi ikke alene markedets bedste priser på Advantage, vi kan også sende loppemidlet hurtigt direkte hjem til dig. Det eneste, du skal gøre, er, at veje dit dyr og udfylde en bestilling. Nemmere kan det ikke være at komme i gang med at behandle et loppeangreb. Skulle du finde det samme produkt til en billigere pris, så er vi naturligvis klar til at matche den. Du skal blot sende en besked herom til kundeservice@lavprisdyrehandel.dk.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk