Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Mangler du teknik til dit akvarium?

Småt er godt. AA Aquarium tilbyder en række produkter af god kvalitet til en særdeles fornuftig pris. AA har specialiseret sig i akvaristik til mindre akvarier som nanoakvarier og startersæt samt UV-filtre. Hvis uheldet er ude, og man skal lave et nødakvarium, er det godt at have en lille og driftsikker pumpe med filter. Små, dekorative akvarier samt nano-akvarier kan også med fordel udstyres med teknik fra AA Aquarium. Hos Lavprisdyrehandel.dk fører vi en række forskellige produkter fra AA Aquarium og udvalget vokser hele tiden.

Vælg et lille akvarie til begynderen

Hvis det er første gang, at du skal have et akvarium, er det en god idé at begynde i det små. Akvarier under 100 liter giver dig en glimrende mulighed for i små doser at erfare alle de problemer, der kan opstå i forbindelse med akvariefisk. Du skal huske på, at det er lettere at rense et akvarium på 54 liter end et stort akvarie på 350 liter. Desto mere erfaring du får som akvarist, desto mere sikker, vil du med tiden blive, så du efterhånden vil kunne håndtere et større akvarium.
Alle akvarier har brug for korrekt lys, varme samt cirkulering og filtrering af vandet. Et akvarium er fuldt af teknik, som skal fungere, og som du skal lære at kontrollere.

Vigtigt at have et effektivt akvariefilter

Små akvarier, fra nano-akvarier til startersæt, har alle brug for en effektiv filterpumpe for at skabe god cirkulation samt rense vandet. AA Aquarium producerer en række pumper og akvariefiltre til mindre akvarier. Disse indvendige filterpumper er små og diskrete, så de ikke optager meget plads eller udsyn. AA Aquarium ved, at det er vigtigt, at den skabte undervandsverden ikke skæmmes af det tekniske udstyr, som er nødvendigt at have.

De små, interne filterpumper fra AA Aquarium har god ydeevne og kommer alle komplet udstyret med filtermedie. Filtermediet er de materialer, som renser vandet, når det kommer gennem pumpen. Det mest almindelige og yderst effektive er filtersvampe. Det er dette lag af filtermateriale, som vandet først renses igennem. Der findes to varianter af filtersvampe, som er lavet af syntetisk vat. Den ene form er groft filtervat, som sier de største urenheder fra akvariet. Den anden slags filtervat er det finkornede. I flere af AA Aquariums filterpumper passerer vandet også gennem aktivt kul og biologisk filtermedie. Disse filtermaterialer renser vandet for bakterier samt medvirker til at gøre vandet mere klart.

Vedligeholdelse af akvariefilter

Det er vigtigt, at du sørger for at rense dit akvariefilter jævnligt. Når pumpen er slukket, skyller du blot filtermediet i en balje med vand fra det aktive akvarium. Ved at skylle med vand fra hanen fjerner du den bakterie- og stofbalance, som er i akvariet. Hvis filtervattet er slidt, og det ikke nytter noget at skylle det, skal det skiftes ud. Der kan købes store stykker af filtervat, som kan klippes til i den størrelse, som passer til filteret. Vi anbefaler, at du skyller dit filter en gang om ugen og udskifter det hver tredje måned.

Det biologiske filtermedie behøver blot at blive skyllet i vand fra akvariet. Det har en lang levetid, som strækker sig over flere år. Desto større behov for at fjerne bakterier, desto mere bruges der af det biologiske filtermedie.

Er der for mange alger i akvariet?

Hvis du oplever, at der er mange alger i dit akvarium, er en hurtig løsning at bruge et UV filter. For mange alger er skadelige for balancen i akvariet. Algevækst sker oftest på grund af for meget lys i akvariet. Det er vigtigt, at for meget algevækst bekæmpes, så snart de iagttages. AA Aquarium kalder deres serie af UV-filtre for Green Killing Machine. Et sådan UV-filter, hvor akvarievandet føres forbi en kraftig UV-lampe, er en effektiv og nem måde at bekæmpe grønt vand i akvariet. En anden fordel ved at have et UV-filter i akvariet er, at det også ødelægger bakterier og andre sygdomsfremkaldende organismer. AA Aquarium laver små og smalle indvendige UV-filtre, som nemt kan gemmes bag planter eller akvariedekorationer.

Det kraftige UV-lys steriliserer alger og andre bakterier, så de ikke kan formere sig. Desuden neutraliserer UV-lyset også det grønne farvestof i alger, hvorved ved de bliver gennemsigtige. Derfor vil der fortsat være alger i akvariet, men de kan ikke formere sig eller ses.

AA Aquarium har udviklet UV-filtre, som er både til ferskvand og saltvand.

Et UV-filter skal være tændt hele døgnet, indtil den kraftige algevækst er bekæmpet. Derefter kan filteret være tændt i samme tidsrum, som du har lyset tændt i akvariet. Behandlingstiden af et algeangreb kan vare op til 5 uger, så der er god grund til, at du væbner dig med tålmodighed.

Hvordan sikrer du god trivsel i dit akvarie?

Det er mange faktorer at holde styr på, når man har et akvarie. Derfor tilstræber AA Aquarium, at det skal være nemt, for at det bliver ved med at være sjovt. En af de mange ting, som du skal holde øje, er, at temperaturen i dit akvarium passer til de fisk, som du har valgt at have. For høje temperaturer kan medføre øget stofskifte hos fiskene. AA Aquarium har også udstyr, så du let kan overvåge, hvilken temperatur der er i akvarievandet. De digitale termometre registrerer, hvis der er pludselige udsving i temperaturen. Husk at temperaturen i vandet ikke alene kommer fra varmelegemet. Lyset, både direkte fra armaturet men også fra solen, er med til at opvarme vandet.

Kort om AA

AA Aquarium har hovedkontor i Hong Kong, men sælges over hele verden. Firmaet ved, at det skal være en fornøjelse at have akvarier som hobby. Årsagen til deres succes gennem 35 år er, at produkterne fra AA både er kvalitetssikret og nemme at bruge. AA Aquarium bliver produceret i Kina, hvilket er medvirkende til at prisen er billig og kvaliteten høj. Dermed er produkterne fra AA Aquarium blandt udvalget hos Lavprisdyrehandel.dk, da de sikrer trivsel i dit akvarium samt sørger for, at du synes, at det er sjovt at have et akvarie som hobby.

 

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk