Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Kattens behov for at kradse

Det er en del af kattens naturlige adfærd at hvæsse kløer. Kradseriet har to formål. Dels har katten duftkirtler i poterne, som den bruger til at markere det område, den opfatter som sit. Dels sliber katten på denne måde sine kløer og fjerner dødt hornlag fra kløerne. Katten udskifter hele tiden det yderste af sine negle for at neglen altid holdes maksimal skarp og klar til at fange sit bytte. Når den yderste del af kattens negl skal af klør neglen og katte vil gerne kradse i noget, da det er dens eneste mulighed for at komme af med det døde stykke negl. Det gælder om at imødekomme kattens naturlige behov for markering og hvæsning af kløer, i stedet for at forsøge at opdrage den, hvilket kan være næsten umuligt. Hvis du vil undgå at katten sætter sig varige spor på møbler, karme og vægge, kan du købe et kradsetræ til katten. Et kradsetræ er omviklet med sisal, så det bliver særligt fristende for katten at kradse i.

Kradsemøbler/Kradsemiljø/kradsetårn

Din kat har brug for et sted, hvor den kan hvæsse sine kløer. Hos Lavprisdyrehandel finder du et spændende udvalg af flotte kradsehuler, kradsetårne, kradsebrædt eller praktiske kradsetræer. Vi har mange flotte kradsemiljøer fra Trixie, Party Pet og Kattens No. 1, der med garanti vil stimulere din kat. Du kan nemt finde et kradsemiljø, som passer perfekt til netop din kat; både i forhold til størrelse og aktivitetsmuligheder. Vi har kradsemiljøer til priser, hvor alle kan være med. Vi vil i det følgende forsøge at hjælpe dig til at træffe det bedste valg for dig og din kat. Nederst på siden vil du finde en vejledning til valgmenuen øverst i venstre kolonne.

Placering af kradsemiljø

Du kan placere et eller flere kradsemiljøer strategiske steder i huset for at give katten mulighed for at markere at det her er mit territorium, her bor jeg. Et kradsetræs optimale placering er lige midt i kattens domæne. Det kan for eksempel være lige mellem kattebakken og madskålen. Kradsetræet skal stå stabilt, så det kan holde til at katten maser sig mod det, løber eller hopper op på det, eller er optaget af at fange sin egen hale i cirkler om kradsetårnet. Derudover skal kradsetræet være højt nok til, at din kat kan strække sig helt ud. Derfor finder du altid en angivelse af centimetermål ud for vores kradsetræer.

Størrelser

Lavprisdyrehandel har kradsetræer i flere forskellige størrelser. Indekatte har brug for aktivering og stimulering, der ligger ud over udkattens behov. Til indekatten vil det derfor ofte være nødvendigt med et stort kradsetræ med flere stammer og flere niveauer. Katten vil elske at ligge i toppen, klatre i fuld fart, jage efter en drillepind eller bare lægge sig skiftevis på de forskellige hylder, i hængekøjer og huler. For at sikre optimal aktivering af din indekat, kan det være nødvendigt med flere kradsemiljøer.
Her er det vigtigt at vælge den rette størrelse til netop din kat. Husk at killinger vokser hurtigt og får brug for et kradsetræ af større dimensioner. Et kradsetårn må gerne være så stort at katten kan løbe op og ned ad det. Er kradsemiljøet udstyret med huler og hylder, skal disse også afpasses i størrelse efter kattens størrelse. Store katteracer kræver et stabilt kattemiljø, der kan holde til dens vægt under leg og når den hvæsser kløer.

Kradsemåtte

Lavprisdyrehandel har et bredt udvalg af praktiske og smarte kradsemåtter, som enten kan lægges på gulvet eller hænges op på væggen. Katte elsker at hvæsse kløer. Med en kradsemåtte beskytter du dit tapet og dine møbler.

Kradsetønde

Vi har også et udvalg af smarte kradsetønder i flere forskellige størrelser og farver. Din kat vil med garanti forelske sig i den runde kradsetønde, hvor den kan sove, lege og hvæsse kløer. 

Kradsehule

En kradsehule er en kombineret hule og kradsebrædt, hvor katten kan sove, lege og hvæsse kløer.

Kradsebrædt

Hvis din kat har en tendens til at hvæsse kløer i dit tapet, bør du investere i et kradsebrædt. Kradsebrædtet kan nemt monteres på væggen eller dørkarmen, hvor katten ynder at hvæsse sine kløer. 

Tilbehør til kradsetræ

Lavprisdyrehandel har et bredt udvalg af søjler i sisal i forskellige størrelser, hængehylder i flere farver, huler, runde hylder i blød plys med eller uden kant m.m. Vi har alt det tilbehør til dit kradsetræ, du kan ønske dig at udbygge med.

Stimulering af kattens brug af kradsemøbel

Det er ikke sikkert at din kat umiddelbart er med på idéen om at bruge kradsetræet i stedet for sofaen til at hvæsse kløerne i. Du kan stimulere din kats brug af kradsetræet ved eksempelvis at sprøjte katteurt, baldrian eller Catnip på kradsetræet. Hvis du samtidig giver det sofahjørne, den ynder at kradse i lidt citronsaft, kan du fjerne kattens interesse fra det, du ikke ønsker den skal vise opmærksomhed. Men husk at du samtidig skal give katten et alternativ i form af et kradsetræ, et kradsebræt, kradsehule eller lignende.

Farver

Hos Lavprisdyrehandel kan du købe kradsemiljøer, kradsetræer, kradsetønder, kradsemåtter og kradsebrætter i mange forskellige farver.

Trixie

Lavprisdyrehandel har et stort udvalg af Trixies spændende og anderledes klatremiljøer. Her er både traditionelle kradsetræer, kradsetårne med huler, kradsetønder, kradsetræer med hængekøjer eller legetøj, krædsetønder i forskellige former. Her er for eksempel en pote, katten kan gemme sig i, en pink tønde med hjerteformet åbning, et stort C katten kan lege i og mange flere. Trixie kradsetræer leveres i farverne pink, rød, blå, sort, grå, brun, beige og sisal.

Party Pet

Lavprisdyrehandel kan levere kradsemiljøer fra Party Pet i farverne brun, beige og sort. Party pet har både store kradsemiljøer med hængekøje, kradsetræer med en eller flere kradsesøjler, kradsetønder og kradsetræer med en hule.

Kattens No. 1

Lavprisdyrehandel har også et stort udvalg af flotte kradsemiljøer fra Kattens Nr. 1 til katte i alle størrelser. Kattens nr. 1 er Skandinaviens største producent af eksklusive kradsemiljøer. De er er alle af høj kvalitet og håndlavet i Danmark. Når du vælger et kradsemiljø fra Kattens nr. 1, får du et kradsemiljø, som har gennemgået en omfattende og streng kvalitetskontrol både under og efter produktionen. Dette er din garanti for et kradsemiljø, der kan holde til diverse omfattende katteaktiviteter og skarpe klør. De flotte og udfordrende klatremiljøer fra Kattens No. 1 findes i farverne rød, sort, grå, hvid, brun, beige og creme.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk