Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Stort udvalg af praktiske kattelemme i høj kvalitet
Hos Lavprisdyrehandel.dk tilbyder vi et bredt udvalg af kattelemme fra markedets førende producenter. Med en kattelem kan din kat gå ind og ud, som det passer den - også når den er alene hjemme! Med en kattelem får både du og din kat således en lettere hverdag. Samtidig bør man som katteejer huske på, at katte er aktive dyr – især om natten, hvorfor en kattelem ofte er en god løsning. Det er naturligvis også muligt at lære katten at være inde om natten og ude om dagen. Det er desværre i skumringen at de fleste katte kommer ud for trafikuheld, det er derfor en rigtig god idé at holde katten inde om natten.
Når du anskaffer dig en kat, er det en god idé at overveje inden, om du ønsker den skal være inde- eller udekat. Vælger du at holde katten som indekat stiller dette nogle andre krav til hjemmets indretning end hvis du havde udekat. Indekatte har et større behov for legetøj og kradsetræer end udekatten. Ligeledes kræver en indekat, at du dagligt aktiverer denne gennem leg og eventuelt træning. Har du indekat og vil du gerne give den lidt mere frihed, kan du med fordel bygge en udendørs løbegård. Herved giver du din kat mere frihed og muligheden for at få frisk luft dagligt. Samtidig er du sikker på, at din kat ikke bliver væk eller løber ud i trafikken. Det kan dog også blive anstrengende at skulle åbne og lukke døren for katten hele tiden, hver gang den ønsker at komme i sin løbegård. Er gården bygget op til et vindue, er det naturligvis en fordel, men det er ikke altid, at det danske vejr tillader, at vinduet står åbnet. En kattelem i enten døren eller vinduet kan derfor være en god løsning på disse udfordringer. Med en kattelem får katten mulighed for selv at bestemme om den vil være inde eller ude i sin løbegård. Hos Lavprisdyrehandel.dk finder du et stort udvalg af kattelemme, både til døre og vinduer. Du kan derfor altid finde en kattelem, der passer til dine og din kats behov.

Er du lige flyttet et nyt sted hen?
Står du i den situation, hvor du lige er flyttet fra et sted til et nyt sammen med din kat, anbefaler vi, at du ikke sætter kattelemmen op som noget af det første. Vi anbefaler, at du som minimum holder din kat indendøre i cirka 2 uger inden du langsomt lader katten komme ud og udforske det nye område. Lukker du katten ud for tidligt kan du risikere, at katten bliver overvældet af alt det nye og løber væk. Da alt er nyt for katten, og løber den væk i panik, har den endnu ikke fået sat markeringsmærker i området, og kan herved have svært ved at finde hjem igen. Det kan derfor være en hjælp for katten, hvis du inden du lukker den ud, har spredt noget af dens brugte kattegrus rundt langs havens grænser. Du hjælper herved katten til at genkende lugten og den har nemmere ved at finde tilbage til haven. Gå eventuelt med katten rundt den første gang, så den har muligheden for at søge tryghed hos dig, hvis den bliver forskrækket. Når katten virker fortrolig med hjemmet og området, kan du igen installere kattelemmen i døren og lade katten komme og gå, som det passer den.

Valg af kattelem
Det kan være svært at afgøre hvilken type kattelem, der passer bedst til dine og din kats behov. Er du i tvivl er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på mail og vi vil forsøge at guide dig bedst muligt. Vi vil dog forsøge at give et par fif til valg af kattelem her:
Har du en kattelem siddende i døren i forvejen, som du ønsker skiftet, skal du naturligvis gå efter en kattelem, der passer i målene til det hul, der nu er lavet. Du kan nemt og hurtigt se størrelsen på de kattelemme vi tilbyder, da kattelemmens størrelse altid er angivet i vores produkttekster.
Kattelemme kan inddeles i forskellige typer og modeller, og man kan i den forbindelse tale om den klassiske model, som er den type kattelemme, de fleste kender. Dette er kattelemme, der enten kan åbne eller låses og kaldes typisk 2-vejs eller 4-vejs kattelemme. 2-vejs kattelemmen kan enten være åben eller låst, hvorimod 4-vejs kattelemmen har lidt flere indstillinger. 4-vejs kattelemmen kan enten være åben eller låst, låst ud eller låst ind. Med 4-vejs kattelemmen får du muligheden for lidt flere muligheder.
Udover 2-vejs og 4-vejs kattelemme kan man få de såkaldte magnetiske eller infrarøde kattelemme. Disse fungerer ved, at katten har en ”nøgle” i sit halsbånd, f.eks. i form af en magnet. For at katten kan komme igennem kattelemmen, kræver det, at den har sin ”nøgle”. Ulempen ved disse kattelemme er, at katte tit taber deres halsbånd og herved ”nøglen” til kattelemmen. Ligeledes er det muligt for andre katte også at komme ind gennem kattelemmen, hvis de har en lignede ”nøgle” til deres egen kattelem.
Den mest sikre kattelem, som sikrer, at det kun er din egen kat, der kan komme ind igennem kattelemmen er en chip kattelem. Chip kattelemmen fungerer ved hjælp af en chip i kattens nakke. Denne chip får katte ved dyrlægen, og minder om den, der kendes fra hunde.

Guide til valg af kattelem
Desværre er der endnu ikke udviklet en 100 % vindfast kattelem. Der vil derfor altid kunne slippe lidt vind / luft ind der, hvor kattelemmen placeres. Vi kan derfor anbefale, at kattelemmen placeres et sted, hvor der er vindstille, f.eks. på husets læside eller i en kælderskakt. Kan kattelemmen placeres i et vindfang er dette naturligvis også at foretrække. Du bør placere kattelemmen et sted, hvor eventuel træk ikke vil virke generende på dig.
Når du vælger kattelem, er der nogle spørgsmål, du kan stille dig selv, som kan fungere som hjælp til valg af den korrekte kattelem. Spørg f.eks. dig selv om du ønsker en kattelem, der kan indstilles? Skal den kunne låses? Hvor skal kattelemmen placeres – i mur eller i vindue? Hvor mange katte skal benytte kattelemmen? Ude fra disse spørgsmål kan du nemmere guide dig ind på hvilken type kattelem, der passer bedst til dine og din kats behov.

Vælg mellem forskellige typer af kattelemme
Hos os kan du vælge mellem flere forskellige typer af kattelemme, så du kan finde netop den kattelem, der matcher dine behov bedst. Før du vælger en kattelem, bør du overveje, hvor meget din kat vejer, hvor din kattelem skal monteres, hvor tyk væggen, døren eller glasset er, om det skal være en 2-vejs eller en 4-vejs kattelem og om andre katte end din egen kat må kunne benytte kattelemmen? Hos Lavprisdyrehandel.dk tilbyder vi chipstyrede kattelemme, som kan aflæse kattens chip under huden, og dermed kun åbne for din kat og ikke naboens. Vi har også magnetstyrede kattelemme, som kun åbner, hvis katten har en magnet i halsbåndet.  Endelig tilbyder vi også et udvalg af manuelle kattelemme, som enten er åbne eller lukkede.
Hos Lavprisdyrehandel.dk finder du et bredt udvalg af kattelemme fra nogle af de mest kendte producenter af kæledyrsudstyr. Er du i tvivl omkring valg af kattelem, er du naturligvis velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail. Vi vil hurtigst muligt besvare dine spørgsmål.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk