Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Tamkatten elsker belønninger

Hvis du har forsøgt at opdrage på din kat, ved du at den alligevel ofte gør som den selv vil, når du ikke er til stede. Det skyldes at katten kun gør noget som er til egen fordel.
Da mennesket for omkring 9.000 år siden begyndte at belønne katten, når den fangede mus der ellers ville spise deres afgrøder, blev den sky og solitære kat kælen og knyttet til mennesker.
Dette træk ved katten er fremtrædende ved nutidens tamkat: Den elsker belønning. Især belønning der smager godt.

Kattetræning med belønning

Kattens forkærlighed for godbidder, kan du udnytte til at opdrage på din kat. Alle kan lære at træne sin kat. Kattetræning kræver at du viser katten respekt, ved at tale pænt til den og undgå at gøre den forskrækket, at du inddrager den og gør den aktiv i sin egen indlæring at du konsekvent belønner den for veludført arbejde og undlader at straffe den, hvis den gør noget du ikke vil have.

Belønning frem for straf

Katte forstår ikke straf. I stedet for kan du opmuntre katten til at gøre det rigtige ved at fjerne motivationen til den dårlige opførsel og motivere den ved at belønne den rigtige adfærd. Du kan også forstærke den ønskede adfærd ved konsekvent at belønne og opmuntre katten, samt sige et venligt, men bestemt NEJ, når katten gør det, den ikke må. At ignorere katten, når den gør noget forkert, kan også være virkningsfuldt.

Opdragelse af katten

Du kan begynde din katteopdragelse med at vælge nogle få ting ud, som er vigtige for dig, at din kat gør eller ikke gør.
Væn din kat til mennesker
En kat skal først og fremmest acceptere at blive håndteret af mennesker. Det sker bedst fra den er helt lille, hvor du kæler med din killing, tager den op, roser og giver den små godbidder. Hvis din killing protesterer og vil ned, holder du den fast men blidt, til den ligger stille. Herved undgår du at killingen lærer at sætte sin egen vilje (og kløer) igennem. Når den forholder sig i ro, kan du kæle med killingen og give den en lille godbid.

Lær katten hvor den må kradse

Det er naturligt for katten at kradse. For det første, for at hvæsse sine kløer, og for det andet fordi den afmærker sit territorium ved at afsætte duftspor fra kirtler på poterne. En kat skal derfor have mulighed for at komme til at bruge et kradsebræt eller et kradsetræ.
Du kan motivere katten at bruge brættet, ved at belønne den med kæl og godbidder, når den bruger det. Endvidere kan du sprøjte brættet med duftstoffer, som katte foretrækker, nemlig såkaldte feromoner, katnip eller baldrian. Hvis du samtidig sprøjter dens foretrukne kradsested (sofaen, tapetet) med citronduft eller beklæder det med glat plastik, kan du yderligere motivere katten til at bruge kradsetræet.

Forhindre katten i at bide dig under leg

Mange katte elsker at lege med menneskers hænder, som de betragter på samme måde som en bror eller søster, det er tilladt at slås med for sjov. Men efterhånden som katten vokser til, er dette ikke længere sødt og sjovt. Derfor er det vigtigt at sætte ind i tide. Afbryd straks legen, når den begynder at bide, men skæld ikke ud. Ignorer katten et øjeblik og giv den så en bold eller andet legetøj, den kan lege med i stedet for din hånd. Ros og beløn katten med kæl og godbidder, når den kaster sig over legetøjet og accepterer erstatningen.

Kat på køkkenbordet eller i potteplanterne

En kat, der går på køkkenbordet eller i potteplanterne, skal ligesom katten der kradser i tapetet, tilbydes et alternativ.
Det, der tiltrækker katten på bordet er oftest mad eller et vindue, den kan se ud af. Sørg for at den har et andet sted at spise og et sted at se ud, eller en kattelem at gå ud af.
En kat, der går i potteplanter, har enten brug for kattegræs eller et tørt og rent sted til sin afføring. Ind imellem vil de bare lege. Køb kattegræs til katten, rengør kattebakken og fyld nyt sand i og fyld også potteplanterne med sten, så den ikke kan komme ned til jorden.

Få katten til at komme, når du kalder

En kattegodbid er genial til at lære katten at komm, når du kalder på den. Først giver du en godbid, blot du siger dens navn, derefter når den reagerer på du siger det og efterhånden når den kommer hen til dig, når du kalder på den. Det er vigtig at være konsekvent under indlæringen, så katetn forbinder sit navn med noget godt.

Hvilke godbidder skal jeg vælge?

Du om nogen, kender din kat bedst, så vælg altid en godbid din kat kan lide smagen af. Vi har både bløde, hårde, små og store godbidder, så vælg efter kattens størrelse og præferencer. Et godt råd er, at prøve dig frem med en række godbidder, så finder du hurtigt ud af hvad din kat bedst kan lide.

Hvor mange godbidder må jeg give?

Kattegodbidder skal altid gives som et supplement til en i forvejen ernæringsrigtig kost. Godbidder skal gives som belønning eller forkælelse og det er forskelligt fra kat til kat, hvor meget den kan indtage, uden at tage på. Tager din kat på, skal du nedskære forbruget af godbidder.

Stort udvalg af kattegodbidder

Hos Lavprisdyrehandel har vi altid et stort udvalg af bløde kattegodbidder, natursnacks og tandrensende kattegodbidder. Alle de lækre kattegodbidder er velsmagende, sprøde, fedtfattige og tandrensende.

Forkæl katten med bestselleren "Cat-Sticks"

De populære Cat-Sticks fra Vitakraft hører til blandt vores mest solgte kattegodbidder, og er kendetegnet ved at være rigtig sunde. De har et høj kødindhold, og derved også et højt proteinindhold, som modsvarer kattens naturlige behov.
Katte har primært brug for protein i deres daglige energitilførsel, da kattens muskelmasse derved vedligeholdes og udvikles. Derudover er Cat-Sticks kendetegnet ved at have et lavt kulhydratindhold sammenlignet med andre kattegodbidder, og dette er positivt idet at en kats daglige indtag af kulhydrater bør være lavt.

Kattegodbidder med gode tilsætningsstoffer

Udover at tilføre katten energi, kan en kattegodbid også bruges til at snyde katten til at indtage eksempelvis malt eller gær, som har gode egenskaber i forhold til mave- og tarmsystemet og pelsen. Ved at give malt hjælper du din kat til at fordøje hår væsentlig bedre, og er således med til at skåne mave- og tarmsystemet markant. Alternativt kan man også give kattegodbidder, som har en tandrensende effekt.

Fordelagtige priser

Kattegodbidder er en vare, som man som katteejer kommer til at bruge mange af. Det er vi hos Lavprisdyrehandel klar over, hvorfor vi også tilbyder særdeles konkurrencedygtige priser på kattegodbidder, så du altid har råd til at købe masser af forkælelse til din kat!

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk