Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Bredt udvalg af kattefoder og kattemad

Kattemaden er en vigtig af det at have kat. Derfor håber vi, at vores side, kan hjælpe dig med at sikre din kat et sundt liv. Hos Lavprisdyrehandel finder du et bredt udvalg af tørfoder og vådfoder til alle katte uanset race, størrelse, alder og specielle behov. For at give dig de bedste muligheder for at finde lige præcis det kattefoder og den kattemad, der passer bedst til din kat, har vi samlet et udsnit af de bedste produkter fra de største og mest anerkendte producenter på markedet. Vi har blandt andet Royal Canin, Arion, Hills, Eukanuba og Taste of the Wild.

Valg af kattemad og kattefoder

Når du søger efter kattemad til din kat, kan du hos os søge specifikt efter producentnavn, race, smag, pris og specifikke behov. På den måde får du de bedste muligheder for at finde det helt rigtige kattefoder til netop din kat.

Kattepiller eller dåsemad

I venstremenuen kan du vælge om maden skal være kattepiller (tørfoder) eller på kattemad på dåse (vådfoder). Nogle dyrlæger anbefaler kun at give katten tørfoder fra en vis alder, fordi de ellers er udsat for at få tandsten og relaterede sygdomme. Dette kan du undgå ved omhyggelig rensning af kattens tænder. Andre kattekyndige anbefaler at tørkosten suppleres med vådfoder, fordi man herved kan sikre at katten får væske nok for at forebygge nyresten. Nogle indekatte bryder sig ikke om at drikke vand, der har stået længe og måske er blevet lunkent. Har de først fået afsmag for vand, kan det være svært at få dem til at drikke nok til at sikre at deres væskebalance er i orden. Udekatte, derimod, foretrækker ofte at indtage væske i deres naturlige miljø, hvilket kan være regnvand eller vand fra pytter og tanke. Hvis din udekat ikke drikker det vand du sætter frem til den, kan du forsøge at holde øje med den når den er udenfor, for at kontrollere at den drikker. Vi anbefaler at det konkrete valg af fodertype tages ud fra dit og dyrlægens kendskab til netop din kats vaner og behov.

Billigt kattemad fra Hills, Royal Canin, Whiskas, Taste of the Wild og flere andre

Nogle katte foretrækker et bestemt mærke. Hos Lavprisdyrehandel har vi rigtig mange mærker at vælge imellem, heriblandt de mest populære såsom Hills, Royal Canin og Whiskas. Men hos Lavprisdyrehandel finder du også specielle mærker som Miamor, Arion, Ziwipeak og Vitakraft. Det er vigtigste er at du sørger for at give den et fuldfoder eller supplerer med andre typer af mad. Den mad familien spiser, for eksempel pølser, skinke, rester af aftensmaden og lignende, er derimod ikke ideel mad til din kat, da den ofte er alt for salt. Desuden er det svært for katten at optage stivelse, fordi dens tarm er kort. Katte har et stort behov for proteiner og deres fordøjelsessystem er særligt indrettet herefter. Det kan være fristende at give sin kat frisklavet mad, men i praksis er det ikke så enkelt, som det lyder, hvis man vil give sin kat en sund og nærende kost. For en uerfaren katteejer, kan det være svært at finde balancen mellen protein, kulhydrater og fedtstoffer, for slet ikke at tale om den rette mængde og fordeling at vitaminer, mineraler og sporstoffer. Her er kattens behov ikke det samme som menneskets.

Mad til racekatte

Hvis du har en racekat, kan det være at du først og fremmest ønsker mad, der er specielt tilpasset netop din katterace. Lavprisdyrehandel har billigt kattefoder til mange forskellige katteracer. Her finder du kattemad til både Perser, Maincoon, Siameser og Norsk Skovkat. Er din kat en af de mere specielle katteracer, såsom Ragdoll, Sphynx eller måske en British Shorthair, har vi også Royal Canin kattemad der er lavet specielt til den. Når du køber en racekat som for eksempel en Main Coon, er det godt at spørge opdrætteren til råds om kosten. Muligvis kan den killing eller kat, du har kastet din kærlighed på, ikke lide en bestemt type foder.

Kattefoder tilpasset din kats ernæringsmæssige behov

Et spørgsmål vi ofte får, er hvor meget kattemad man skal give katten og hvor mange måltider den har brug for om dagen. Hvor ofte katten skal fodres, afhænger primært af dens alder. Killinger har brug for meget mad for at deres krop kan udvikle sig. Derfor er det vigtigt at de har adgang til frisk mad og vand hele dagen, eller at de fodres flere gange i løbet af døgnet. Når en kat bliver otte måneder gammel, betragtes den som fuldvoksen og dens behov for mad ændrer sig. Foderbehovet ændrer sig igen når katten bliver gammel.

Kattemad til neutraliserede katte

Kattefoderet og kattemaden spiller en vigtig rolle med hensyn til kattens ve og vel, da den kan få alvorlige sygdomme, hvis foderet ikke er tilpasset dens ernæringsmæssige behov. Er din kat eksempelvis steriliseret eller kastreret er det vigtigt at du vælger et foder, der er specifikt sammensat til at mindske eksempelvis dannelsen af urinvejssten, som steriliserede eller kastrerede katte ofte døjer med. Alle katte kan på et eller andet tidspunkt blive udsat for urinvejssygdomme, men hankatte er mest udsatte, fordi deres urinrør er mindre end hunkattens. Neutraliserede katte har også en øget tendens til overvægt, hvilket foderet også tager højde for. Det fritager dog ikke katteejeren for at sørge for at servere maden i den rette mængde. Hos Lavprisdyrehandel kan du også købe billigt kattemad af de førende mærker, som er produceret specielt til den overvægtige kat.

Kattefoder til langhårede katte

Nogle katte har andre problemer, som kræver specialkost. En langhåret kat, kan have problemer med hårbolde i maven. Her kan det være en hjælp med kattemad, der er produceret med dette problem for øje. Hvis katten taber mere hår end normalt, kan det skyldes at det rum, den opholder sig i, har meget tør eller varm luft. Der kan også opstå problemer med kattens pels, hvis den ikke får mad nok eller det er den forkerte kost den indtager i forhold til dens behov.

Foderallergi

Katte der kaster meget op, kan have problemer med fordøjelsen eller med at de spiser for hurtigt. Foderallergi er sjældent forekommende, men hvis du har mistanke om at det er det, der er problemet, er det vigtigt at du kontakter dyrlægen. Et foderskift kan ofte afsløre problemet.

Kattemadens smag

Alle katte er forskellige og ofte er deres særegne madvalg en del af deres personlighed. Selv en helt almindelig huskat kan have specielle valg i fødevarer og specifikke smage, den går uden om. Derfor kan det være en følsom sag at skifte mærke, smag eller fodertype. Her kan en gradvis introduktion til den nye smag, hjælpe katten til at acceptere den nye kattemad. Hvis din kat pludselig ændrer madvaner eller dens madvalg er meget underlige, kan det være fordi den mangler et eller andet. Derfor er det vigtigt at tale med dyrelægen, for at få afklaret at der ikke er tale om en mangelsygdom og i det hele taget sikre sig at katten får hvad den har brug for.

Lavprisdyrehandel har kattemad til lav pris, både med de populære smage såsom kylling, fisk og oksekød, men også med den mere specielle smag af vildt, lam eller kalkun.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk