Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Hvad er forskellen på en fritte og en ilder?
Ordet ilder dækker over både de tamme og de vilde ildere. En ilder der haves som kæledyr og ikke lever i det fri, kaldes en tamilder. Ordet fritte er i bund og grund det samme som ordet ilder, da det dækker over det samme dyr. Ordet fritte er kommet af det engelske ord ”ferret” men betyder det samme som ilder. Førhen var en fritte albinoversionen af en ilder, hvor en almindelig ilder har en brunlig farve i stedet for. Fritter har før i tiden været meget brugt til kaninjagt. Fritten, albinoversionen af ilderen, blev primært brugt til kaninjagt da den meget tydeligt kan ses i en skov på grund af dens klare hvide farve. Nu om dage kaldes ildere for fritter såfremt de er brugt som kæledyr, dog bruges ilder udtrykket i lige så stor grad. Vælger du at kalde dit kæledyr for fritte eller ilder er helt op til dig selv, da det er en ren smagssag.

Hvad spiser en fritte eller en ilder?
Hos Lavpris dyrehandel finder du godkendt ilderfoder til din ilder, hvor der er en unik blanding der tilgodeser din ilders behov. Lavpris dyrehandels ilderfoder indeholder
Kyllingemel, ris, kyllingefedt, majs, sukkerroe, æggepulver, fiskemel, gær, kyllingelever, lecitin, planteolie, fiskeolie, natriumklorid, kaliumklorid, calciumcarbonat, L-lysin og DL-methionin, hvilket alle er vitale for ilderens velvære. Fra naturens side er ilderen et rovdyr, der gerne skal have flest animalske produkter rig på protein. Vildilderen spiser padder, mindre pattedyr, fugle, insekter, fugle, fugleæg og i nogle tilfælde fisk. Tamilderen kan spise de samme ting som vildilderen og bliver især glad hvis man forkæler den med nogle af de mindre ting, dog er Lavpris Dyrehandels godkendte ilderfoder det ilderen bør have som hverdagskost, i det Lavpris Dyrehandels godkendte ilderfoder sørger for dække alle ilderens diætære behov. Da ildere er følsomme over for hvilken føde de indtager, er Lavpris Dyrehandels godkendte ilderfoder et sundt og fornuftigt valg, for at sikre din ilder ikke bliver syg og får det bedst muligt ernæringsmæssigt. Hos Lavpris Dyrehandel har vi et stort udvalg af madskåle der passer til ilderen. Skåle til ilderen findes under katteudstyr, især udstyr til killinger passer godt til ilderens størrelse og behov.

Hvad leger en fritte eller en ilder med?
I Lavpris Dyrehandel har vi et udvalg af aktivitetslegetøj og andre produkter til din ilder, så din ilder kan blive aktiveret. Ilderen er et meget aktivt rovdyr, der har behov for masser af motion og leg. Ved at skaffe sig produkter som Lavpris  Dyrehandel fører til ildere, vil du kunne give din ilder de bedste vilkår for at blive aktiveret og få sjov og sund leg der samtidig virker som motion for din ilder. Hos Lavpris Dyrehandel har vi også mange ting til katte, produkter såsom seler og legetøj, der faktisk også gør sig godt til din ilder. Da katte og ildere leger med mange af de samme ting og da ilderen er mindst lige så legesyg som en kat, kan Lavpris Dyrehandels store udvalg af kattelegetøj også benyttes til at aktivere din ilder. Hvis du ønsker at aktivere din ilder yderligere kan du med fordel tage den med ud på en gåtur, i en sele fra Lavpris Dyrehandel. Selerne finder du i kategorien ”kat” og i underkategorien ”liner, seler og halsbånd”. Da ilderen er meget smal i forhold til en standard størrelse voksen huskat, vil en ildersele svare til størrelser af killingeselerne og derfor skal disse vælges. For at finde den helt rette ildersele, vil det være bedst at måle ilderens omkreds omkring brystet, før der udvælges en ildersele til bestilling.

Hvor sover en fritte eller en ilder?
Ilderen minder meget om katten og har også mange af de samme sovevaner som katten har. Hos Lavpris Dyrehandel har vi et meget bredt udvalg af senge, huler mm. Ilderen sover mellem 16 og 20 timer i døgnet alt efter hvornår på året det er. Ilderen er som katten et natdyr og dens aktive timer er derfor omkring skumringstiden. Ilderen er god til at tilpasse sig sine ejere, så derfor vil ilderen vænne sig til at være oppe når ejeren er det. Du kan i de timer du ikke er hjemme vælge at lade ilderen sove i et bur i en passende størrelse udstyret med kattebakke, alle Lavpris Dyrehandels bakker fungerer også som bakker til ilderen, foderskåle, vandflaske eller skål, samt gode sovemuligheder. Buret har vi hos Lavpris Dyrehandel, i den rette størrelse og form, der lever op til de kriterier der er opsat for ilderens velbefindende. Ildere vil meget gerne ligge varmt og blødt, hvilket kan opnås ved at bestille et af Lavpris Dyrehandels produkter under ”kattesenge og huler”, hvor ilderen kan få en lun og dejlig soveplads, ilderen trygt kan putte i og hvile ud.

Hvad skal du passe på med når du har en fritte eller en ilder?
Ilderen er et meget aktivt dyr og yderst stædig af sind. En ilder kan trænes til at gøre mange ting, som at sidde, give pote, rulle rundt, hente ting mm. Dog er ilderen ikke ivrig efter at overholde reglerne når deres ejer ikke lige kigger eller er hjemme. Ildere er glade for at bide i ting, især bløde ting som stof og gummimaterialer, så hvis du vil undgå at få dine ting bidt i stykker kan det være en fordele at lave et værelse eller sætte et Lavpris Dyrehandel bur op, hvor du beklæder buret eller rummet med huler, tæpper og andre bløde og hyggelige ting fra vores kategori under ”kat”, ”kattesenge og huler”. Du kan hjælpe ilderen med at hygge sig i sit bur eller værelse ved at aktivere ilderen med masser af sjovt legetøj med både snore, fjer og raslelyde i. Ilderen vil ikke føle det samme behov for at bryde reglerne eller for at bide i ting hvis den har en masse legetøj den kan have det sjovt med. Ildere er også glade for at grave og synes det er sjovt at grave i både potteplanter og i materialer af stof, så for at gør det lettere at holde hjemmet med ildere boende, kan man placere huler, tæpper og en masse legetøj ved de udsatte steder, så ilderen enten kan grave der i eller blive distraheret. Hos Lavpris Dyrehandel har vi et bredt udvalg at kvalitets produkter der hjælper til den maksimale aktivering, distrahering og sikkerhed for netop dit kæledyr, så du kan have et velfornøjet kæledyr samt et pænt hjem.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk