Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Aveve hestefoder

Findes der noget mere majestætisk dyr end en hest? Uanset om du ejer eller passer en skarp galophest, en hyggelig pony eller en lille trunte af en shetlænder, så er der noget stolthed og strunkhed over disse store hovdyr.

At være hesteejer er en dyr hobby, og det er klart i ejerens interesse at passe godt på sit kostbare dyr. Her på lavprisdyrehandel.dk er vi stolte af at kunne tilbyde Aveve til vore kunder. Dette er et belgisk produceret fodermærke, som har eksisteret siden 1901. De har fra begyndelsen haft fokus på at producere hestefoder af høj kvalitet, og al deres erfaring og ekspertise får man gavn af, når man vælger at købe Aveve til sin hest. 


Hestens levevis

Det er ingen hemmelighed, at der findes lige så mange meninger om hestefodring, som der findes hesteejere.  En ting er dog helt sikkert: Ikke to heste er ens, og derfor kan de heller ikke håndteres og fodres ens. Nogle heste har brug for et meget næringsrigt foder, mens andre har mere gavn af at få knap så mange kalorier. Det er også værd at tænke over, hvordan hestene oprindelig har levet, før de blev tamdyr og nyttedyr hos os mennesker. Den mest naturlige levevis for en hest er at spise fra en kæmpe vifte af forskellige græsarter, planter og urter alt imens den bevæger sig mange kilometer hver dag over et stort område for at få føde nok.
Det er de færreste heste her i landet, som har mulighed for denne naturlige levevis. De fleste heste står enten i boks eller befinder sig på fold. Og en typisk fold har trods alt ikke samme størrelse som den amerikanske prærie, eller som de sletter i Østeuropa og Mongoliet, hvor der findes vildtlevende hesteflokke. Vi skal gøre opmærksom på, at der skelnes mellem vilde og vildtlevende heste. Rigtige vilde heste, som altid har levet frit i naturen, findes desværre ikke mere. Vildtlevende heste derimod nedstammer fra tamdyr, og er enten bevidst udsat i naturen eller undsluppet fra fangenskab.


Græs er ikke bare græs

En anden ting er, at vilde og tamme heste har adgang til vidt forskellige typer græs. Vi ved, at heste er planteædere, og at de lever af en fiberholdig kost. De græstyper, som findes de steder, hvor hestene er sunde og stærke (og vildtlevende), er anderledes end de fremavlede fede græsarter, som vi har her i Danmark.

Hestens fordøjelsessystem er skabt til at fungere optimalt, når hesten er i bevægelse mange timer i døgnet samtidig med, at den nipper fiberholdig føde i sig hist og her. En moderne tamhest kommer på en grøn græsgang med fede græssorter, og derudover får den serveret sit hø i en bunke, så den ikke behøver at gå rundt efter det. Den unaturlige kost og livsstil de fleste heste tilbydes, kan give problemer. Hestene bliver dovne, fede, adfærdsvanskelige og risikerer forfangenhed. Så i lighed med os mennesker, er også hestene udsatte over for en række velfærdssygdomme. Derfor skal man som hesteejer sætte sig nøje ind i, hvordan man bedst fodrer sin hest.


Grovfoder

Hestefoder er et vidt begreb og dækker over det faktum, at en hest skal have både grovfoder og kraftfoder. For det første kommer man langt med et rigtig godt grovfoder. Det består typisk af hø eller wrap. Friskt græs er også grovfoder, her skal man dog være opmærksom på det høje vandindhold på omkring 80 %, i forhold til f.eks. hø, som har 15 % vandindhold. Halm er ufordøjeligt og bør derfor kun gives som supplement i små portioner. Foderplanen skal indeholde tilstrækkeligt med fordøjeligt grovfoder for at sikre, at hestens stortarm er velfungerende.

Det handler altså om at holde det simpelt. Høet er det absolut vigtigste. Det er der, hesten får dækket sit behov for fibre. Desuden skal det give huld og mæthed, holde fordøjelsen sund, og ikke mindst holde hestene beskæftiget. Er man bevidst om disse forhold, får man en hest med et sundt fordøjelsessystem, smuk pels, stærke hove og en afbalanceret psyke.

Kraftfoder

Langt de fleste heste får kraftfoder i tillæg til grovfoderet. Gennem kraftfoder kan foderplanen suppleres med vitaminer og mineraler, letomsættelig energi fra stivelse, samt aminosyrer fra andre proteinkilder end dem der findes i grovfoderet. Kraftfoder opdeles i fuldfoder og tilskudsfoder. Fuldfoder er det, du kan købe her på lavprisdyrehandel.dk og som findes i mange varianter, udviklet til forskellige hestetyper, og til forskellige behov. Det kan diskuteres, hvor nødvendigt det er at give hesten tilskud i form af en kraftfoderblanding fra f.eks. Aveve. Det kommer an på, hvor meget man vil gøre ud af sin hest, og hvor godt man ønsker, at den skal præstere. Det kan sammenlignes med, hvad vi vælger at fodre os selv med. Skal det være den billigste leverpostej og rullepølse på franskbrød? Eller skal det være en salat, proteinberiget med magert kød og kikærter? Og med en skive stenalderbrød til….
Et godt argument for at bruge et solidt kraftfoder er, at det også er en investering i fremtiden. En sund og stærk hest præsterer bedre, og dermed får du mere ud af jeres fælles træning og rideture.

Uanset hvad du vælger, så vil din hest helt sikkert nyde at få en daglig luksus i form af en portion kraftfoder. Lavprisdyrehandel.dk har 14 forskellige varianter af kraftfoder fra Aveve. Varianterne dækker nærmest alle tænkelige behov. F. eks. kan den meget bevidste hesteejer give specielt fuldfoder til avlshopper, så føllet får gavn af et godt foder, allerede inden det kommer til verden. Hoppen nyder også godt af dette hestefoder, som er specielt tilpasset drægtige og diegivende heste. Derefter kan man så fortsætte med Start Mix, som er beregnet til føl og ungheste. Når føllet er helt afvænnet, kan man gå videre til Grow Mix, som gives til ungheste i vækst, det vil sige frem til, hesten bliver tre år. Til voksne heste findes der foderblandinger, som giver hesten ekstra energi, fordi den skal præstere til konkurrencer. Her finder du både blandinger, som er specielt designet til heste, som skal bruge eksplosiv energi (galop og trav) eller til dem, der har brug for en jævn energifordeling (spring og dressur). Vi sælger også en energireduceret blanding, beregnet til overvægtige eller mindre aktive heste. Desuden er der hestefoder med lavt proteinindhold, hestefoder som er uden sukker og stivelse eller som er kornfrit. Endelig har vi også hestefoder specielt beregnet til islændere og andre nøjsomme pony- og hesteracer.

Vi kan derfor kun anbefale, at du køber hestefoder fra Aveve her på lavprisdyrehandel.dk. Produkterne er selvfølgelig omfattet af vores ordning, hvor du ved køb af 10 sække får 1 gratis sæk med i handelen. Hos os får du også leveret til døren, så du ikke selv skal ud og køre eller risikere, at ryggen siger knæk. 

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk