Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Generel information om pindsvin
Pindsvin har omkring 17 forskellige arter fordelt på 5 forskellige slægter. Pindsvin er et pattedyr der lever mange af i Europa. Her i Danmark har vi haft pindsvin i op mod 10.000 år og den samme art er også i hele Vesteuropa. Det europæiske pindsvin er let genkendeligt ved dens brune nuancer og lange pigge på ryggen, der ligger ned normalt, men når de trues bliver rejst op og agerer som forsvar. De fleste danskere kender pindsvinet som noget de mest ser i haverne i de varme måneder samt om efteråret. Pindsvin parrer sig i løbet af sommermånederne og føder sædvanligvis omkring 6-7 unger per kuld, disse kaldes grise. Pindsvineungerne holder sig i nærheden af deres mor og reden i lang tid før de selv begiver sig ud i haven eller skoven. Deres reder er beklædt med mos og ligner mere små huler end de ligner reder. Pindsvinenes hjem bliver ofte forstyrret af andre dyr eller af mennesker, så de må tit lave nye reder eller finde et nyt sted de kan sove.

Hvad tiltrækker pindsvin?
Pindsvin holder meget af bestemte lugte og tiltrækkes af dem. Pindsvin nyder især duften af sæbe, parfume, uld, skind og diverse krydderurter. Pindsvin nyder de duftene ting så meget, så de gerne vil dufte præcis som dem. Pindsvinene gør noget der hedder at ”selvbespytte” hvor de slikker ivrigt på det velduftende materiale indtil det skummer ud af munden på dem. Skummet bliver transporteret over på ryggen og smurt ud over deres hud og pigge, så de kommer til at dufte som det de har slikket på.

Hvad spiser pindsvin?
Vi har i Lavpris Dyrehandel et udvalg af både tør- og vådfoder til pindsvin, der er beriget med de vigtige mineraler og fyldt med lækre ting pindsvinene spiser i naturen. Pindsvin spiser i naturen insekter og æg. Pindsvin vil specifikt gerne spise ådsler og æg fra reder samt en række af insekter der tæller regnorme, bænkebidere, larver, snegle og tusindben. Pindsvin spiser også med velbehag både fugle, mus, frøer, andre krybdyr og agern. Hvis pindsvin ikke får nok vand spiser de til nøds også bær.

Det må du ikke fodre pindsvin med
Mange fodrer pindsvin med mejeriprodukter såsom mælk eller fløde, dog kan det være farligt for dem at spise, da pindsvin er laktoseintolerante. Pindsvin kan heller ikke tåle avocado da den indeholder et stof de ikke kan udskille. Bær kan pindsvinet ikke fordøje og derfor kan det også være til skade for dem. Hvis man vil sikre sig at pindsvinet har det godt og får den rette føde har vi her hos Lavpris Dyrehandel det rette sortiment til at akkommodere pindsvinets diætære behov. Lavpris Dyrehandels pindsvinefoder sikrer god næring hos pindsvinet og hjælper det med at overleve ynglesæsonen og den lange hårde vinter. Hvis man vil supplere Lavpris Dyrehandels nærende pindsvinefoder, kan man stille en skål med vand ud tilpindsvinet. Sørg for skålen er lav så de kan nå og det samme gælder skålen du hælder det godkendte og næringsrige pindsvinefoder i.

Hvornår er pindsvin i haven?
Pindsvin sover om vinteren hvor de gemmer sig væk fra omverden og går i dvale. I løbet af foråret kommer pindsvinene frem fra deres skjul og søger efter foder, så de kan få deres kræfter tilbage. I de første forårsmåneder er det vigtigt at fodre pindsvin i haven hvis man ønsker de skal blive, især Lavpris Dyrehandels godkendte pindsvinefoder er godt til at hjælpe pindsvin med at få kræfterne tilbage, da det er rigt på mineraler og proteiner der er vigtige for pindsvinet. Over sommeren yngler pindsvinene og her er det igen vigtigt de kan få en masse nærende foder der kan holde de brunstige og drægtige pindsvin ved kræfterne. Pindsvin føder deres grise i juli eller august måned og mens ungerne dier kan moren ikke bevæge sig ud for at fodre, så hun er nødsaget til at gøre det om natten. Stil Lavpris Dyrehandels pindsvinefoder ud i en lav skål om natten med en lille skål vand ved siden af, så moren kan fodre og samle kræfter til at die sine unger den næste dag også. I efterårsmånederne, når kulden begynder at komme, vil pindsvinene trække sig tilbage og gå i vinterdvale. Det er stadig vigtigt at sætte pindsvinefoder  ud til dem, da de skal bruge kræfterne pindsvinefoderet giver dem, til at holde den kolde vinter ud.

Hvordan kan du holde pindsvin i haven?
I Lavpris Dyrehandel har vi godkendt mad til pindsvin både som våd- og tørfoder. Hvis du vil holde pindsvin i din have er det vigtigt du fodrer dem med det rette pindsvinefoder, da godkendt pindsvinefoder indeholder de vigtigt ingredienser pindsvin har behov for. Du kan vælge at fodre med mad fra dit eget køkken, men hvis du ønsker at gøre det bedste for de pindsvin du har i haven, skal du fodre med godkendt pindsvinefoder. Godkendt pindsvinefoder specielt afstemt efter pindsvinets behov og har en god blanding af vigtige ingredienser for pindsvinets velbefindende. Vores pindsvinefoder  er fyldt med afbalancerede indholdsstoffer og beriget med mineraler. Indhold tæller ting som kød, fisk, calcium, fosfor, grøntsager, æg, levertran, frugter, insekter, blød- og krebsdyr samt andre vigtige ingredienser for pindsvinets kost.
Ved at sætte godkendt pindsvinefoder ud i haven, vil du kunne holde pindsvinet tæt på, da der som regel vender tilbage til steder de før har fundet mad.
Ud over at lægge pindsvinefoder ud kan du sætte en redekasse, dvs. en kasse med en lille åbning og et tag over, fyldt med mos og halm, hvor pindsvinet kan søge tilflugt og få varme og ro. Det er bedst at lave indgangs- og udgangshullet i sådan en størrelse hvor f.eks. en kat ikke kan komme ind gennem.

Hvordan kommer man af med mus?
Hos Lavpris Dyrehandel har vi en musefælde tilgængelig, til når du får ubudne gæster. Vi har hos Lavpris Dyrehandel valgt at have en musefælde i vort sortiment, hvor musen uskadt fanges, så den senere kan slippes løs i naturen. Stil musefælden i et mørkt hjørne der hvor musen er et problem og læg et stykke mad ind i åbningen. Når musen er fanget i musefælden køres den langt væk, gerne 2-3 km og slippes løs. Jo længere væk musen kommer jo mindre sandsynlighed er der for den kommer retur. Mus er gode til at lugte og finde vej, så hvis ikke de kommer langt nok væk, kan de finde tilbage igen.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk