Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
Værd at overveje inden man køber et kæledyr
Inden anskaffelsen af et gnaver kæledyr, er der en række betingelser og forhold, som man burde tage i betragtning. Ikke alle gnavere har de samme pasningsbehov, og derfor er det vigtigt, man tilegner sig en basisviden om det kæledyr, man tænker at erhverve sig.
Det bedste man kan gøre er at købe bøger om emnet. På den måde er man er sikker på, at den gnaver man har valgt, virkelig passer ind i ens dagligdag.

Forskel på gnavere
Der er stor forskel på den enkelte gnavers kost, motion, pasning og aktivitetsniveau. Nogle gnavere, som eksempelvis hamstere, sover om dagen og er aktive om natten. Dette er ofte skuffende for børn, der gerne vil lege med deres kæledyr om dagen. Her kan man med fordel vælge en kanin som kæledyr da de følger menneskets døgnrytme. Kaniner kræver dog mere plads og et større bur end eksempelvis en hamster, som både spiser mindre, kræver væsentligt mindre plads, og derved også mindre rengøring.

Gnaverfamilien
Medlemmer af gnaverfamilien er omfattende, idet der findes over 1.700 arter på verdensplan.
Gnavere har dog en række karakteristika, som er fælles for dem alle. De har eksempelvis fortænder, som vokser gennem hele livet, og derfor skal slibes og holdes nede ved hjælp af enten en slibesten eller mineralsten. Nødvendigheden af denne ”tandslibning” har netop givet dem navnet ”gnavere”, fordi de ynder at gnave i ting.

Specielt for gnavere
Det karakteristiske for gnavertænder er, at der findes to fortænder i overmunden og to tænder i undermunden. Kun harer har et ekstra tandsæt i overmunden og skiller sig på den måde ud fra andre gnavermedlemmer.
Gnavere er primært små i størrelsen og har en kort overkrop, mens deres haler kan være udformet på meget forskellig vis. Tænk blot på bævernes hale versus en mus eller rottes. Gnavere har ligeledes korte ben og ofte en dejlig blød pels, som gør dem til populære kæledyr.

Bøger om gnavere
Gnavere findes i stort set alle lande og kan leve i vidt forskellige temperaturer. De er kendt for at være gode til at omstille sig, og er ofte meget reproduktive. De fleste gnavere er planteædende og betegnes som sådan ikke som rovdyr, selvom de kan supplere deres kost med eksempelvis ådsler og små insekter. Bemærk dog, at både mus og rotter er altædende, og skal derfor have en blanding af grøntsager og kød i deres kost.
Hvilken kost og hvilke vitaminer ens gnaver skal have, kan man læse mere om i vores forskellige bøger om emnet. Det er utrolig vigtigt, at man inden anskaffelsen af et gnaverkælefdyr, har sat sig grundigt ind i dets pasningsbehov, indkvartering, kost, sociale behov og dagsrytme for blot at nævne nogle vigtige faktorer.
Ved at læse bøger, som har specialiseret sig i ens kæledyr, kan man tilegne sig en nødvendig viden. Lavpris Dyrehandel har således i det nedenstående lavet en kort introduktion til de mest kendte gnaverkæledyr i Danmark, hvortil der findes mange gode introduktiosbøger.

Kaniner
Kaniner er de mest poplære kæledyrsmedlemmer indenfor gnaverfamilien i Danmark. Der findes mange kaninracer, og de kan veje alt fra 1 – 10kg, afhængig af, hvilken kaninfamilie, vi taler om.  Kaniner kan modsat hamstre blive temmelig gamle, helt op til 6-8 år gamle, mens hamstre til sammenligning kun i gennemsnit bliver 2 år gamle. Hvor længe ens kæledyr forventes at leve, er selvfølgelig værd at tage med i sine overvejelser når man tænker på at anskaffe sig et kæledyr. Vores bøger om kaniner har information om de forskellige kaninracer, levealder og deres pleje.
Hvad angår pleje, er kaniner kendt for ikke at være særlig krævende. Korhåret kaniner rengør sig selv og er nemme at gøre tamme. Ligeledes kan kaniner tåle at leve udenfor, så længe de ikke står i direkte sol eller har det for varmt. Man behøver ikke at tage kaninerne indenfor, selvom det bliver vinter, da de kan klare kulde og frost. Kaniner kræver dog renlige omgivelser, og det er hensigtsmæssigt at give dem rent halm hver anden dag. Ligesom mange andre gnavere har kaniner let ved at yngle. Alt dette og mere til kan man læse om i vores kaninbøger.

Hamstere
Hamstere er endnu nogle utrolig populære medlemmer indenfor gnaverfamilien, og omfatter mange racer.  Fællestræk for alle hamstere er, at de er små af størrelse og til forveksling ligner mus – bare uden halen. Hamstere trives bedst i flok eller parvis og er meget socialt anlagte.
Det er vigtigt at tænke på, at hamstere er aktive om natten, hvor de har brug for megen motion. Deres store motionsbehov kan eksempelvis dækkes ved at erhverve en trædemølle. Lydene fra den natteaktive hamster er dog ofte til gene for mange, og man kan derfor med fordel placere sit hamsterbur et sted, hvor larmen ikke er alt for generende. Dette vil sige, at det ofte er en fordel ikke at sove i det samme værelse, hvor ens hamster befinder sig. I vores hamsterbøger kan man få mere viden om deres trivsel, fodringsbehov og hvordan de gøres tamme.

Marsvin
Marsvin er også populære kæledyrsmedlemmer i Danmark, både fordi de er små af størrelse og grundet den dejlige pels. Marsvin er meget socialt anlagte dyr, og i naturen lever de i flokke.  De vil derfor meget gerne leve sammen med andre marsvin i fangenskab.
Om sommeren kan marsvin sagtens leve udenfor, og de er meget glade for sol – dog ikke direkte sol. Marsvin skal fortrinsvis have skiftet foder og halm dagligt samt rengjort alt i buret et par gange om ugen. Læs mere om marsvin i vores bøger, der omhandler pasningsbehov, foder og andre basale informationer.

Mus og rotter
Hos Lavpris Dyrehandel kan du få bøger om fodring, pleje og håndteringen af mus og rotter.
Mus og rotter er utrolig selskabelige dyr og tilhører den del af gnaverfamilien, som er kendt for deres livlighed og også store reproduktive natur.
Mus spiser som regel om natten, men er ellers altædende og har et varieret sovemønster.
Rotter er intelligente dyr, som kan oplæres i at lystre og udføre forskellige tricks. De er loyale overfor deres ejere og kan lære at komme når ejeren kalder på dem.
Rotter er for det meste aktive om natten, men er af natur rolige og nemme at gøre tamme.
Fælles for både mus og rotter er, at deres levetid er relativ kort. Ligesom hamsteren lever mus og rotter i gennemsnit 2 til 2,5 år.
Et andet fællestræk for mus og rotter er, at de er altædende og derfor skal have både grøntsager og kød. I vores bøger om mus og rotter kan du blive klogere på deres pleje, kost og hvordan du bedst indretter deres hjem.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk