Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter

Bundstrøelse

Formålet med at bruge bundstrøelse til din hest eller pony er fordi du på den måde vil holde staldboksen ren, pen og tør. Det er også dejligt for hesten eller ponyen at have noget tørt og blødt at stå på. Du kan bruge halm, tørv samt også træpiller. De fleste ejere bruger halm, det er det mest vanlige. Dette fordi det er det rimeligste og det der er lettest for de der har hest at få fadt i. Dernæst kommer jo spåner som også er populært. Det suger godt så det bliver mindre besværligt at holde boksene rene og fine.

Tørv
Tørv har en super god sugeevne. Det kan suge helt op til ti ganger af sin egen vægt. Tørv er lavet på den måde at det ikke støver, det gir et godt blødt bunddække som er fast, fjedrende og gir en god isolering mod kulde om hesten står på koldt gulv. Tørv binder ammoniak og diverse andre gasser sammen og bliver meget hurtig til kompost så det kan snildt bruges som gødning på mark eller i haven bagefter. Produktet har en mørk farve, men du kan blande det med for eksempel spån eller hamp så man får bedst udnyttelse af alle typer du blander. Man kan også få noget der hedder tørvemix som er blandet af tørv og spåner og sammenkobler dermed egenskaberne i tørven med spånernes lethed og lyse farve. Det har en virkelig god sugeevne da det kan suge op til otte gange sin egen vægt. Sugeevnen er stor, og tørvemix suger op til otte gange sin egen vægt. Det binder ammoniak og andre gasser og giver dermed et godt staldmiljø.

Populær strøelse
Den mest gængse strøelse er halm, som langt de fleste hesteejere bruger. Dette gør de typisk, da det er det billigste, og det er det, der er nemmest for opstaldningsstedet at få fat i. Derudover er der på listen over mest populær strøelse også spåner. Spåner er super nemme at bruge, og boksen bliver meget nemmere at holde ren og pæn. Spåner kan holde meget fugtighed and halm så på denne måde bibeholder man et sundere og bedre klima med mindre dårlig lugt. Som et alternativ eller i tillæg til spåner som folk bruger i deres fyr der hjemme. Du tænker nok at dette ikke er godt og at det ikke er velegnet for heste at træde på, men det er faktisk godt da hesten træder de flade og bliver til fint opløst flis af træ. Du skal tænke på at hesten er meget tung så de knuser træpillerne med det samme. For at få pillerne hurtigere opløst kam man fint sprinkle dem med lidt vand så de knuser nemmere i opstart da du bruger dem. Men hesten kan som sagt selv, det tager bare en smule længere tid.

Hvad bruges strøelse til
Det har altid været brugt strøelse i bokse til hesten eller ponyen, hest eller pony kan ikke stå på gulve af beton da ricikoen for skader på hestens led og hover er for stor.  Den står jo ikke helt stille men svinger fra side til side mens den spiser, så det skal være noget fjedring og dæmpning på underlaget. Heste kan sagtens stå og sove men det skal jo være blødt og rart for den hvis den vil lægge sig ned. Hestene har åbenbart ikke godt af at ligge på bare gulve af beton da de kan få liggesår og smerter. Husk på ved brug af halm er der også mange heste der vil fortære dette. Det er ikke specielt godt for dem da det er tomme kalorier og de kan få halmvom som følge af dette.

Forskellige former for strøelse
Udover halm er der mange forskellige former for strøelse. Der bliver hele tiden opfundet nye former for strøelse, og nu er det næsten ikke til at overskue alle de forskellige alternativer. Rigtig mange hesteejere er foruden spåner og træpiller, også meget begejstrede for at have deres heste til at stå på tørv. Tørv har en noget mørkere farve end spåner og træpiller, og dette er der nogen hesteejere, der ikke kan lide – men tørv suger utrolig godt, og derfor er der også mange, der bruger det. Man skal som med alt andet strøelse huske at rengøre båsene for våde og klatter daglig, da det hurtigt bliver ulækkert og dermed kan bunden ikke holdes fin særlig længe. Der er også noget der hedder hamp og hør. Disse typer er i færd med at øge i popularitet rundt omkring i landet. Når du benytter dig af spåner eller træpiller er dette drøjt i brug, de fleste vil nok komme igennem en pakke træpiller om ugen. Men skal man lave en opstartsboks, vil du bruge en hel del mere for at fylde hele båsen ud. Ved spåner er der nok en 3-4 bakker med til at starte op en ny bås.

Sugeevne
Man skal huske på at det er vigtigt med noget godt strøelse som suger godt, for hvis din hest står i vådt strøelse af urin kan det give hesten det der hedder en sur stråle, hvilket i værste tilfælde kan gøre hesten halt. Sur stråle kan være besværligt at behandle, så det bedste er at komme dette i forkøbet ved at have et tørt bundlag.

Halm og staldmiljø
Ved brug af halm som strøelse er det særdeles vigtig at man har en stor stald med højt til loftet da det kan give gener både for hest og ejer. Det er vigtigt med god ventilation også da halm ikke suger på samme måde og med lugten af ammoniak er ikke dette rart for nogen parter. Det kan tiltrække fluer og anden kryb samt man ikke kan få vejret ordentlig. Og det er jo rart man kan trække vejret ubesværet både for dyr og mennesker.

Mødding
Den store gevinst du får ud af at bruge spåner eller andre typer strøelse end halm er at mødding bliver formindsket. Det er meget mere nemt at skille mødding fra strøelsen når du bruger spåner eller anden strøelse end halm. Når du skal rengøre ud i halmen kan man ikke komme fra at der kommer meget af det rene halm med som også fylder meget i volumen. Ved brug af spåner separerer du hestemøddingen nemmere fra de rene spåner. Flere landmænd vil også hellere have møddingen, når der ikke er halm i, da dette kan være besværligt at køre ud på markerne.

Strøelse lige på døren
Hos Lavpris.dk kan man altid bestille strøelse til din hest. Du kan bestille så lidt eller så meget du har behov for og få det leveret lige på adressen enten det er der hjemme eller ude på gården eller der du er og rider. Har du nogle spørgsmål omkring dette er du også mere en velkommen til at ringe os her på Lavpris.dk så vil vi guide dig godt videre.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk