Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
BARF – hundemad af rent kød!

BARF står for Biologically Appropriate Raw Food, eller i daglig tale, Bones And Raw Food. Det er sundt for din hund, og en naturlig måde at fodre på. Foder der følger BARF princippet indeholder som udgangspunkt 100% råt kød, det er din hund indrettet til at spise fra naturens side. Når hunde nu er indrettet til udelukkende at spise en kost bestående af kød og det som heraf følger med, vil det også sige at hunde ikke har behov for korn, majs, ris, ærter, kartofler mv., disse bruges ofte som bindemiddel i traditionelt hundefoder.
Vi har hos lavprisdyrehandel.dk et varieret udvalg af BARF hundefoder fra både danske og udenlandske producenter, alle kendetegnet ved høj kvalitet af deres BARF foder.


Hele ideen med at fodre efter BARF princippet, er at give din hund mad på samme måde som den ville få den i det fri. Altså på samme måde som vilde hunde ville ernære sig. Når man fodrer sin hund naturligt, fodrer man også uden brugen af unødige fyld- og tilsætningsstoffer. Man serverer BARF råt, for ved tilberedning af kødet vil man ellers ødelægge og nedbryde de vitaminer og enzymer som er vigtige for din hunds trivsel.

Det rå foder er den mest naturlige måde at fodre din hund, tidligere da man ikke kunne købe færdigt foder og klargjort mad, dengang da hunde var vilde, der var de nødt til at gå på jagt. Så det ligger naturligt for vores dyr at de bedre tåler rå mad end færdigfoder fyldt med sukker. Over tid er der kommet mange allergikere blandt vores kæledyr, dette skyldes fodring med unaturlige tilsætningsstoffer. Mange hundeejere har erfaret at det har forbedret deres hunds sundhed efter skiftet til rå fodring med BARF.


Usund mad og fastfood er ikke sundt for os mennesker, det ved vi, og vil vi holde os sunde bør vi spise en sund kost – Det samme gør sig gældende for vores firbenede venner, så hvorfor ikke give dem hvad der er bedst for dem, og falder dem mest naturligt?


BARF er ikke kun at fodre med råt kød, det er en balance mellem de rette ernæringsmæssige komponenter, det består i råt kød, indmad, ben, frugt og grønt samt vitaminer, mineraler og olier.

Lidt baggrund:


Ulven som er stamfader til nutidens hunde, har et DNA der er 99% identisk med nutidens hunde, dog har udseendet ændret sig for de fleste hunde, men forfædrenes egenskaber er bibeholdt. Hunde er som ulven rovdyr, de er fortrinsvis kødædere.
Ulvens kost består primært af kød, men også af indmaden og dets indhold fra byttedyrene. Det vil sige at den ud over det animalske protein også indtager kulhydrater og fibre, heraf et komplet mix af næringsstoffer, vitaminer og mineraler. For at give din hund en sund og naturligt tilpasset ernæring, er det vigtigt at dens foder ikke udelukkende består af kød, men også har en vegetabilsk andel.

BARF princippet blev udviklet af en dyrlæge tilbage i 80erne, og har siden da vundet udbredelse i store dele af verden.

I mange år har det været en trend at fodre sine dyr efter BARF princippet, bl.a. USA har taget det til sig i stort omfang. Essensen er at kosten skal passe til arten (din hund), det gøres ved at skabe en ernæringskilde til din hund som er så naturlig som muligt. BARF er muligheden for at fodre med råt kød, indvolde, grønt, vitaminer og mineraler. Det er uden unødvendige tilsætningsstoffer og afstemt i forhold til hundens næringsbehov.


Fodring med BARF foder har en masse fordele, og kan ud over at være det perfekte foder for din hund også give den ekstra energi og velvære.

Af fordele kan blandt andet nævnes:


Stærkere immunforsvar.

Nemmere ved at nå og opretholde sin idealvægt.
Skinnende pels.
Forebyggelse af dårlig ånde og tandsten.
Mere styrke og øget udholdenhed.

Sunde knogler og led deres vækster med lavere hastighed for hvalpe.
Positiv udvikling af helingsprocess.

Mindre afføring.
Forebyggelse af diabetes pga. det manglende sukker i maden.


Vi forhandler BARF hundefoder fra bl.a. Easybarf, PETMAN og Ziwipeak.
Nedenfor finder du lidt info om de nævnte leverandører af BARF hundemad:

PETMAN stammer fra Tyskland og tilbyder et omfattende program af kvalitets BARF hundefoder, det indeholder alt det nødvendige til en velafbalanceret og sund kost og så er det uden unødig tilsætning af nogen art. Kødet er den vigtigste ingrediens i BARF kosten, derfor er det også vigtigt med en ensartet og høj kvalitet fra de dyr hvor kødet kommer fra, dette sikrer PETMAN gennem løbende kvalitetskontrol. Med PETMAN BARF har man valget mellem mange kødvarianter fra frost, blandt andet elg, okse, laks, gås, brisling, struds, kænguru med flere. De har 3 forskellige serier som man kan vælge BARF foder fra, der er Vitalpower som er løse stykker, og derfor er de nemme at anrette. Compact som er hakket kød i blokke. Produkterne findes i flere størrelser og pakninger.

Sidst er der Barf-in-one, dette er produktet til dig som finder det for kompliceret eller tidskrævende at fodre med BARF. PETMAN BARF-in-One er den komplette løsning med færdige produkter af komplet mad som følger FEDIAFs retningslinjer. Her får man et bredt udvalg af produkter, så man frit kan sammensætte en individuelt udvalgt menu.


ZIWIPEAK er stolte følgere af BARF-princippet. Det giver hunde et naturligt foder bestående af udelukkende tørret kød, fra blandt andet okse, hjort og lam. Alt er produceret i New Zealand og stammer fra dyr i det fri, det vil sige ingen indespærrede dyr, og så er de fri for sukker, salt, glyceriner, antibiotika, hormoner, konserveringsmidler, farvestoffer, fyld, korn eller kartofler. Produkterne er yderligere også GMO-frie, uden ethoxyquiner, BHA, BHT eller propylenglycol, og deres dåser anvender BPA-fri foring. Alle dyr er avlet under høje dyreetiske og miljømæssige krav, og under tilsyn af førende internationale dyrlæger for sikring af den ekstremt høje kvalitet. De går ind for bæredygtighed og leverer et 100% naturligt produkt.


Easybarf ® er BARF foder på den nemme måde. Det er det første BARF tørfoder til hunde som består af udelukkende råt kød, vitaminer og ben. Det indeholder alt det som din hund har brug for, det er uden overflødige konserveringsmidler, fyldstoffer og tilskudsstoffer. Det består af højkvalitets kød som er lufttørret og derudover er det tilsat let optagelige mineraler og vitaminer, så du samlet har et komplet og naturligt foder.
Easybarf er den nemme måde at fodre BARF på, den er til alle som ønsker at give sine firbenede venner BARF mad, men som måske ikke har den fornødne frysekapacitet. Easybarf løser problemet med 5 forskellige varianter. De 5 varianter er tilpasset de forskellige faser i hundens liv, og ingredienserne hertil er derfor nøje udvalgte. Easybarf er BARF til din hund, der er varianter til blandt andet hvalpe, voksne og seniorer ligesom de har foder til den overvægtige hund på diæt. Easybarf er BARF foder som indeholder alt det din hund har brug for.


Lavprisdyrehandel.dk er klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller på anden vis brug for hjælp.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk