Indkøbskurv

Gå til betaling Shop videre
Nulstil filter
CO2, hvorfor er det vigtigt for dit akvarium?
Det er vigtigt for planter, at få rigeligt med pleje, lige som det er for dyr. Planternes vigtigste næringsstof, er CO2, da det giver dem styrke til at vokse sig større. CO2 gør også planterne flotte at se på, samtidig med de bliver større af tilførslen af CO2. Hos Lavpris Dyrehandel har gjort det nemt for dig, da du kan købe forskellige sæt, der hjælper med dit akvariums velbefindende, både for dine planter og dine fisk. I et akvarium kan du tilføje en række af ting, der kan hjælpe det til at trives. Du kan tilføje CO2, UV-belysning, kvælstof, jern, fosfor og diverse næringsstoffer, specifikt mikronæringsstoffer. Når du tilføjer disse ting, kan de gøre forskellige ting, der vil gøre din planterne mere markante i farve og udseende og generelt hjælpe dem med at trives bedre i dit akvarium, da du giver dem de optimale behov.
Da planterne ikke selv sørger for fotosyntesen, skal du selv hjælpe dem ved at tilføje CO2. Tilføjelsen er vigtig for mellem eller store planter, da de ellers skal overleve på den frigivelse af CO2 der kommer fra fisk og andet i dit akvarium. Det er sjældent det er nok, for de større planter og derfor vil de med tiden sygne hen og dø, uden ekstra tilførsel af CO2.
Du kan også vælge at supplere med diverse arter af gødning, hvor du kan bruge flydende næringsstoffer, samt piller der kan tilføjes til vandet. Dette vil på samme tid hjælpe, mens du også bruges en tilførsel af CO2 i vandet.
Vær opmærksom på, at når du benytter dig af CO2 tilførsel i dit akvarium, skal du holde øje med pH-værdierne. Det afhænger meget af karbonathårdheden, som du også skal være opmærksom på.
Med systemerne og de sæt vi hos Lavpris Dyrehandel tilbyder, kan du nemt holde øje med disse ting, og give dit akvarium de bedste vilkår.

Hvad er pH og hvorfor er det vigtigt at regulere det?
Basalt set er pH surhedsgraden af dit vand, i dit akvarium. Hvis pH-tallet ar lavet, er sit vand meget surt. Jo lavere desto mere surt er det. Når pH-tallet er højt er vandet basisk. Hvis du vil have det mest neutrale punkt, altså midtvejen mellem basisk og surt, skal du sigte efter mellem 6 og 8. 7 er det de fleste ville kalde pH-neutralt, der altså ligger midt i på skalaen, der går fra 0-14.
Dine fisk og planter har godt af en justeret pH-værdi i akvarievandet, da det giver en langt bedre levestandard.

Hvad er et Nano-sæt?
Planter har brug for CO2 og der kan du hjælpe, ved at tilføje ekstra CO2. I et akvarium er der ca. CO2 0-0,5 mg/l vand, dog kan en smule ekstra CO2 gøre en stor forskel for dine planter. Planter trives med CO2, de vokser sig store og smukke, da de får ekstra energi af tilføjelsen af CO2. Du kan med et Nano-sæt, styre doseringen af bobler i dit akvarium, så du på den måde kan regulere tilførslen af CO2. Ikke alle fisk er lige glade for CO2 tilførslen, så det er primært godt for dine planter. Det er vigtigt du tager hensyn til både dine fisk og planter, når du vælger at lave Co2 tilførsel i dit akvarium.
For at bruge sættet, skal du gøre følgende:
- Fyld diffusoren med vand, i det dertil indrettede kammer.

- Sæt slangen og patronen på diffusoren, efter patronen er blevet sat i den tilhørende holder.

- Sæt diffusoren fast med det tilhørende sugekopper, på indersiden af dit akvarium og lad slange stikke op af dit akvarium.

- Tænd ikke for tilførslen af CO2, før det hele har siddet i dit akvarium, i ca. 24 timer.

- Når du åbner for regulatoren, skal det gøres langsomt og under tæt opsyn.

- Se efter hvor mange bobler der kommer, så du kan justere det efter dine behov og efter anbefalingerne.

Diffusor til dit akvarium
Hos Lavpris Dyrehandel kan du få Tropicas 3-i-1 CO2-diffusor. Diffusoren indeholder både en bobletæller, en returventil og en diffusor, så du har et godt kombinationssæt. Med en bobletæller kan du snildt dosere den rette mængde CO2 til dit akvarium, ved let og enkelt at kunne tælle boblerne der kommer ud i akvariet. Diffusoren gør at du nemt kan udnytte tilførslen af CO2, da de fungerer langt mere optimalt i forhold til andre iltnings-produkter. Den smarte returventil, giver en sikkerhed mod at vandet kommer tilbage i CO2-udstyret, så du ikke behøver at tænke på det.

Hjælp plantevæksten i dit akvarium
Langt de fleste akvarier er til for at se på smukke og spændende fisk, eller for at have en god kombination af pynt, fisk og planter. Der er så også nogle der mener et planteakvarium, uden alle mulige andre ting i, såsom dekorationer og fisk, er langt bedre at se på. Mange mener et akvarium, med fisk og des lige, er afslappende at se på. Det samme gælder for planteakvarier, da de er noget mere harmoniske i deres bevægelser, uden de levende objekter såsom fisk i det. Planteakvarier, såvel som almindelige akvarier, kan være yderst afslappende og afstressende for mange. For at få et smukt og harmonisk akvarium er det derfor vigtigt du tager dig godt af det, og sørger for at tilføje de nødvendige næringsstoffer. I et planteakvarium er trivslen af planterne det absolut vigtigste, de er altså i højsædet. For at sørge for deres bedste levevilkår, bør du tilføje CO2 jævnligt, da det giver planterne gode muligheder for vækst og giver samtidig en smukkere og mere klar og tydelig farve til planterne. De klare farver i et plante-akvarium, især den lysegrønne farve, giver ro og bliver omtalt som værende særdeles beroligende. De beroligende farver, kombineret med lyset giver også en lignende effekt af lyskilder, mod vinterdepression. Lyset og roet i et planteakvarium, kan derved hjælpe med at skabe et gladere sind i den mørke vintertid.

Vi prismatcher altid
Finder du, mod al forventning, en magen til vare til en billigere pris, matcher vi prisen. Det skal dog være i en anden dansk forretning og inden for 14 dage. Vi udbetaler prisforskellen til dig, når vi har modtaget dokumentationen. Hvis du indsender et link, følger vi op på det, dog inkluderer prisen kun en identisk vare. Prisen inkluderer også fragt, så det er vigtigt du er orienteret omkring det.
Vi yder dog ikke andre rabatter sammen med prismatch, såsom køtilbud og lignende.

- Om Lavprisdyrehandel
- Kontakt butikken

- Sådan handler jeg

PCI Compliance

E-handelsfonden.dk
Trustpilot.dk
PBS.dk